27 Σεπ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Βάλτε τα «καλά» σας και οδηγήστε τη μηχανή σας για καλό σκοπό

Ηλεία: Βάλτε τα «καλά» σας και οδηγήστε τη μηχανή σας για καλό σκοπό
Distinguished Gentleman’s Ride 2018


Την προσεχή Κυριακή στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο οι αναβάτες πάνε βόλτα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για τον καρκίνο του προστάτη και την ανδρική κατάθλιψη

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές σε 95 χώρες και 650 πόλεις θα φορέσουν «τα καλά» τους την προσεχή Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και θα οδηγήσουν με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τον καρκίνο του προστάτη και την ανδρική κατάθλιψη.

Το DGR (Distinguished Gentleman’s Ride) γεννήθηκε στο Brown Fox του Περθ της Δυτικής Αυστραλίας το 2012. Την πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, συμμετείχαν στην κυριολεξία μία «χούφτα» μηχανές.

Με την πάροδο όμως του χρόνου όμως αυξήθηκαν οι συμμετοχές και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που είναι πιστοί στην τεράστια αυτή καμπάνια.

Η προσπάθεια αυτή έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το ποσό των 13 εκατ. δολαρίων και, προσφέροντάς το στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα “THE MOVEMBER FOUNDATION”, οι αναβάτες όλου του κόσμου έδειξαν προς πάσα κατεύθυνση τη διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που βλέπουν και αντιμετωπίζουν παρόμοια κοινωνικά φαινόμενα, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο, καθώς περίπου 1.000.000 άνδρες κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από τον καρκίνο του προστάτη και την αυτοκτονία.

Ανάμεσα στις 650 πόλεις που διοργανώνεται η βόλτα είναι και ο Πύργος, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά οι αναβάτες θα φορέσουν τα καλά τους το πρωί της Κυριακής, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Δικαστηρίων και θα οδηγήσουν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξουν στον Αρχαιολογικό χώρο.

Στη βόλτα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο κλασσικές μοτοσυκλέτες, ενώ οι αναβάτες θα πρέπει να φορούν τα… καλά τους!

Πέρυσι πήραν μέρος 68 μοτοσικλετιστές και φέτος οι διοργανωτές αισιοδοξούν πως οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 90!

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο www.gentlemansride.com  και να επιλέξουν επιλεγούν ancient olympia ride, ενώ όποιος θέλει μπορεί να κάνει δωρεά στο συγκεκριμένο site.

Οι διοργανωτές του DGR στην περιοχή μας είναι οι: Γιώργος Μπούζας, Τάκης Διαμαντόπουλος, Σπύρος Σορβατζιώτης και Γιάννης Πλατανίτης.

Σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Δικαστηρίων του Πύργου στις 9:00 το πρωί της Κυριακής  30/09/2018.

Εκκίνηση στις 11:30.

Μιχάλης Δημητρόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top