11 Οκτ 2018
0 σχόλια

Δίκτυο μονοπατιών APOLLO TRAILS από τον όμιλο Aldemar

Δίκτυο μονοπατιών APOLLO TRAILS από τον όμιλο Aldemar
Στα όρια των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας


Μία νέα, φιλόδοξη πρόταση εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο εγκαινιάζει αυτή την Κυριακή 14 Οκτώβριου ο όμιλος ALDEMAR.

Ο όμιλος εγκαινιάζει το δίκτυο μονοπατιών APOLLO TRAILS, στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου δικτύου μονοπατιών στην περιοχή, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την κοινή προσπάθεια όλων όσων εργαζόμαστε για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο στην Ελλάδα, γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες και ο πεζοπορικός τουρισμός.

«Πιστεύουμε πως μαζί με το ABELIONA RETREAT, πρότυπο boutique ξενώνα πολυτελείας, με αγροτουριστικό πρόσημο, το δίκτυο μονοπατιών APOLLO TRAILS θα βάλει την περιοχή ακόμα περισσότερο στο χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού της χώρας» επισημαίνει στην πρόσκληση του ο όμιλος ALDEMAR.

Στα όρια τριών Νομών

Στα σύνορα των νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας βρίσκονται τα Apollo Trails, τα οποία με κέντρο την Αμπελιώνα καλύπτουν την περιοχή ανάμεσα στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το Λύκαιον Όρος και τη Νέδα.

Μια περιοχή, η οποία έχοντας μείνει μακριά από τις συναναστροφές του σύγχρονου τρόπου ζωής, σαν ανέγγιχτη από το χρόνο, διατηρεί την αγνότητά της, δίνοντας έτσι στον επισκέπτη της τη δυνατότητα να βρει ηρεμία και γαλήνη, αλλά και να συνδεθεί με τον εαυτό του.

Μέρος της παλιάς Αρκαδίας, η οποία σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το σπίτι του θεού Πάνα (θα δείτε ερείπια του ναού του Πανός στην 3η διαδρομή, Αμπελιώνα – Άγιος Σώστης – χωριό Νέδα), προστάτη των κτηνοτρόφων που ζούνε στη φύση, στα δάση, στα ποτάμια και στις καταπράσινες κοιλάδες.

Μια περιοχή που στην αρχαία Ελλάδα οι κάτοικοί της, σε μεγάλο βαθμό απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, ζούσαν μια απλή ποιμενική ζωή.

Και ως τέτοια έχει συνδεθεί με τις έννοιες της χαράς, της ευδαιμονίας, της αγνότητας, της δημιουργίας.

Ο όρος Αρκαδία χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε ένα φανταστικό και παραδεισένιο τόπο.

Στα Apollo Trails γίνεται πραγματικότητα.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top