19 Οκτ 2018
0 σχόλια

Πάτρα: ΤΙΤΑΝικό προκαλεί η αποχώρηση της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας από την Ελλάδα

Πάτρα: ΤΙΤΑΝικό προκαλεί η αποχώρηση της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας από την Ελλάδα
Η Α.Ε. Τσιμέντων TΙΤΑΝ, αλλάζει έδρα, μετά από 116 χρόνια φεύγοντας ουσιαστικά από την Ελλάδα


Ενας ακόμη από τους ελληνικούς – και δη ιστορικούς- επιχειρηματικούς κολοσσούς, η Α.Ε. Τσιμέντων TΙΤΑΝ, αλλάζει έδρα, μετά από 116 χρόνια φεύγοντας ουσιαστικά από την Ελλάδα, δείχνοντας ότι δεν εμπιστεύεται πλέον την ελληνική οικονομία.

Η εταιρεία η οποία έχει μία από τις σημαντικότερες μονάδες παραγωγής επί δεκαετίες και στο Δρέπανο της Πάτρας επιλέγει για νέα έδρα σε φορολογικό και…όχι μόνο επίπεδο το Βέλγιο.

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα»ενώ απο αργά χθες το βράδυ που έγινε γνωστή η εξέλιξη επικρατεί «μούδιασμα» στις τάξεις των εργαζομένων στη μονάδα της Πάτρας καθώς είναι άγνωστο τι άλλο μπορεί μελλοντικά να ακολουθήσει αυτή την εξέλιξη.

Το εργοστάσιο του Τιτάνα που βρίσκεται στο Δρέπανο του Νομού Αχαΐας, πλησίον των οικισμών Δρεπάνου, Ψαθοπύργου και Αραχωβίτικων, λειτουργεί από το 1968 και έχει ετήσια δυναμικότητα 2.100.000 τόνων τσιμέντου.

Οι κύριες πρώτες ύλες που αξιοποιεί το εργοστάσιο προέρχονται από το λατομείο ασβεστολίθου που βρίσκεται στη θέση «Άρτιμες» και από το λατομείο φλύσχη «Καλύβα Βρύση» που βρίσκεται στο Παυλόκαστρο Ν. Αχαΐας. Πρότυπη Περιβαλ.

Διάβασε περισσότερα στο: patrastimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top