31 Οκτ 2018
0 σχόλια

Παρουσιάστηκε το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο

Παρουσιάστηκε το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο
Η Ελλάδα αποκτά το δικό της εθνικό μεταμοσχευτικό κέντρο.


 Το όραμα της δημιουργίας του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου γίνεται πραγματικότητα.

Ένα νοσοκομείο αφιερωμένο στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει και την πρώτη αυτόνομη μονάδα μεταμόσχευσης αποκλειστικά για παιδιά στην Ελλάδα, το Ωνάσειο Παίδων, στο οποίο θα προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και στην Παιδοκαρδιολογία & Παιδοκαρδιοχειρουργική.

Ένα Κέντρο με ειδική μέριμνα και για τον ανασφάλιστο ασθενή.

Ένα νοσοκομείο για όλους.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία του κ. Τάσου Κουράκη, Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής, του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη που εκπροσώπησαν την κυβέρνηση, του βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που εκπροσώπησε την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., του επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, πρεσβευτών, δημοσιογράφων και σημαντικών προσωπικοτήτων από την ακαδημαϊκή και ιατρική κοινότητα.

Σε συνεργασία τόσο με την Πολιτεία, όσο και με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, οι προσπάθειες απέδωσαν τελικά καρπούς και με την ψήφιση του σχετικού Σχεδίου Νόμου στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής, μπήκαν οι βάσεις ώστε δίπλα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε 3 χρόνια από την έναρξη των εργασιών, να δημιουργηθεί ένα δεύτερο νοσοκομείο αφιερωμένο στις μεταμοσχεύσεις.

Ωνάσειο Παίδων: ανακούφιση για το παιδί και την οικογένεια

Δραστική μείωση της μετάβασης στο εξωτερικό

Ένα νοσοκομείο για όλους

Μείωση του κόστους για την Υγεία

Αύξηση της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας από την πρώτη πενταετία

Νέα πνοή στη δωρεά οργάνων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διάβασε αναλυτικότερα στοthetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top