26 Νοε 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Δάσος από …ελιές ηλικίας 200 ετών!

Ηλεία: Δάσος από …ελιές ηλικίας 200 ετών!
Είναι έτοιμες προς φύτευση πλάι από το σταθμό ΟΣΕ Λαστείκων


Ολόκληρο δάσος από …ελιές μεγάλου διαμετρήματος, αντικρίζουν οι διερχόμενοι ακριβώς δίπλα από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ  στα Λαστέϊκα, γεγονός που προκαλεί απορίες  σχετικά με την προέλευση των εν λόγω δέντρων!

Πρόκειται για εκατοντάδες   ελαιόδεντρα που χρονολογούνται  μέχρι και  200 ετών (!), τα οποία οι κάτοχοί τους σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα.

Ωστόσο  η συγκέντρωσή τους  έγινε από τον επαγγελματία με μηχανήματα έργων κ. Γιάννη Σκανδάλη, ο οποίος τελικά  τις εγκατέστησε  στον παραπάνω χώρο, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό απόθεμα ελαιόδεντρων, που διατίθενται για νέα φύτευση.

«Τα δέντρα τα είχα από  εργασίες που έκανα, όπου οι κάτοχοί τους ήθελαν να χρησιμοποιηθούν για καυσόξυλα και ξόδεψα πολλά χρήματα  προκειμένου να μην χαθούν οι ελιές, οι οποίες είναι έτοιμες προς φύτευση. 

Και τα φυτώρια που συνεργάζομαι ζητάνε αυτού του είδους τις  ελιές, αντί δηλαδή να τις καταστρέψουν οι κάτοχοί τους.

Οι μεγαλύτερες ελιές  είναι 200 ετών, πράγμα που κανείς δεν πρόκειται να δει, εφόσον προχωρήσει σε καινούργειες φυτεύσεις!» υπογράμμισε ο κ. Σκανδάλης.

Οι ποικιλίες του επί το πλείστον είναι κορωνέικες και κολιρέικες και η τιμή τους εξαρτάται από την περιοχή και τις συνθήκες που θα φυτευτούν.

Να αναφερθεί ότι ο χώρος που βρίσκονται οι ελιές μισθώνεται από τον κάτοχό τους από το ΓΟΕΒ και τα τελευταία χρόνια  η περιοχή  που στο παρελθόν αποτελούσε εστία δυσφήμησης, παρουσιάζει εντελώς διαφορετική όψη…




Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top