24 Νοε 2018
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Σκοτάδι...στο τούνελ για την πώληση του γάλακτος

Νέα Φιγαλεία: Σκοτάδι...στο τούνελ για την πώληση του γάλακτος
Νέα συνάντηση κτηνοτρόφων την Κυριακή 25/11 στο Δημαρχείο Φιγαλείας (ΦΩΤΟ)


Ούτε αυτή τη φορά βγήκε αποτέλεσμα στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Φιγαλείας την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου με σκοπό να συζητηθεί το σοβαρό θέμα της πώλησης του γάλακτος της περιοχής και οι τιμές αυτού σε διάφορες εταιρίες.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν περίπου 40 παραγωγοί γάλακτος από το Δραγώγι, τη Λυνίσταινα, τη Νέα Φιγαλεία, τα Πετράλωνα, το Κρυονέρι, του Τριάντα και τη Φασκομηλιά ωστόσο δεν εμφανίστηκε η εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά, άγνωστο για ποιους λόγους.

Η παραγωγή γάλακτος στη Νέα Φιγαλεία εκτιμάται στους 300-400 τόνους γάλα ετησίως ωστόσο δεν είναι λίγες οι εταιρίες που αν και έγινε σε πρώτη φάση συζήτηση αρνήθηκαν να αγοράσουν το γάλα της περιοχής.

Από τη πλευρά της η Δημοτική Αρχή κάλεσε τους κτηνοτρόφους να είναι ενωμένοι ώστε να ''κερδίσουν'' σύντομα μια από τις εταιρίες που θα δείξουν εκ νέου ενδιαφέρον και επεσήμανε πως οι γαλακτοβιομηχανίες είναι δύσκολος αντίπαλος και θέλει καθαρές κουβέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέα συνάντηση ορίστηκε για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 12 το πρωί στο Δημαρχείο Φιγαλείας και καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι να είναι παρών σε συζήτηση με ενδιαφερόμενη εταιρία γάλακτος.

Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top