26 Μαΐ 2023
0 σχόλια

Κουρούτα Ηλείας: Η «Μύκονος» της Πελοποννήσου!

Η Κουρούτα κατέχει περίοπτη θέση στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου.

Το απέραντο γαλάζιο και η χρυσή άμμος, χάρη στο ήπιο κλίμα ζωντανεύουν τη διασκέδαση από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο.

Στην περιοχή της Κουρούτας έχουν κατασκευαστεί πανέμορφοι χώροι αναψυχής και δρόμοι με ποδηλατοδρόμους που τη συνδέουν με το Παλούκι.


Η πρόσβαση στην Κουρούτα γίνεται κατά κύριο λόγο από την Εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Όπως φαίνεται και στον αντίστοιχο χάρτη η Κουρούτα βρίσκεται στο ύψος του 80ού χιλιομέτρου της Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου μόλις 3 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση της πόλης της Αμαλιάδας.

Ο επισκέπτης που έρχεται από χώρα το εξωτερικού μπορεί να φτάσει στην περιοχή με αεροπλάνο στην Αθήνα ή στα αεροδρόμια Αράξου/Ανδραβίδας ή με πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας από την Ιταλία και από εκεί μέσω του οδικού δικτύου ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορείο.

Με χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς που βρέχεται από μια ευγενική, φιλόξενη θάλασσα, η Κουρούτα  αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του νομού.

Πρόκειται για μια όντως μαγευτική παραλία που γνωρίζει πλέον έντονη εκμετάλλευση, με τα μπαρ να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις ξαπλώστρες να καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας.

Κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος παραθεριστών, Ελλήνων αλλά και ξένων, κυρίως από τη Γερμανία και την Ιταλία, προσφέροντας έκτος από την υπέροχη παραλία με το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα και έντονη νυχτερινή ζωή.

Ακόμη κι αν αποφεύγετε την πολυκοσμία, για την Κουρούτα θα πρέπει να γίνει μια εξαίρεση, για να απολαύσετε έστω και μία φορά τα κρυστάλλινα διαυγή νερά της.
Τόνοι άμμου δημιουργούν μια ακτογραμμή που φαντάζει ατελείωτη, ενώ πίσω της θα συναντήσετε μερικά από τα καλύτερα spa resorts και ξενοδοχεία της χώρας, αλλά κι αρκετά καταστήματα, εστιατόρια, ακόμα και κάμπινγκ, για τους λάτρεις της φύσης.

Πηγή: newlifestyle.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top