27 Οκτ 2019
0 σχόλια

«Ας πρόσεχε η κόρη μου»! Η επική αντίδραση 70χρονης όταν η σπείρα των «μαϊμού» τροχαίων προσπάθησε να την εξαπατήσει

«Ας πρόσεχε η κόρη μου»! Η επική αντίδραση 70χρονης όταν η σπείρα των «μαϊμού» τροχαίων προσπάθησε να την εξαπατήσει
Το δάσκαλο τους βρήκαν στο πρόσωπο μιας 70χρονης γυναίκας, στην Πάτρα, οι γνωστοί - άγνωστοι απατεώνες


που συγκροτούν τη σπείρα των «μαϊμού» τροχαίων και επιχειρούν να εξαπατούν ηλικιωμένους με τηλεφωνήματα, αποσκοπώντας να τούς αποσπάσουν χρηματικά ποσά, επικαλούμενοι τη δήθεν εμπλοκή συγγενικών προσώπων τους σε δήθεν ατυχήματα.

Η εν λόγω γυναίκα, όχι μόνο «δεν μάσησε», αλλά έδωσε και «πληρωμένη» απάντηση όταν σήκωσε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής αρχικά ακούγονταν κλάματα και ουρλιαχτά.

Αμέσως «ψυλλιάστηκε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προετοιμάστηκε για κάθε ενδεχόμενο.

Τότε, μια αντρική φωνή ακούστηκε να της λέει: «Η κόρη σου προκάλεσε πολύ σοβαρό τροχαίο». Όμως, πριν προλάβει ο άγνωστος να συνεχίσει, η γυναίκα τού είπε κοφτά: «Κι εγώ τι να κάνω; Ας πρόσεχε η κόρη μου!».

Και στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο σε μια επική αντίδραση που προφανώς θα αιφνιδίασε τον απατεώνα, ο οποίος θα πίστεψε προς στιγμήν ότι βρήκε ένα ακόμη, εύκολο, ανυποψίαστο θύμα. Αμ δε…

Αυξάνονται και πληθύνονται οι «υποψιασμένοι» ηλικιωμένοι

Κάτι η συστηματική καμπάνια της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι και η ενημέρωση ηλικιωμένων από τα παιδιά τους και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα, με την προειδοποίηση να μην πιστεύουν τα όσα τούς λένε άγνωστοι στο τηλέφωνο, και το εν λόγω φαινόμενο (που είχε προσλάβει επιδημικές διαστάσεις) παρουσίασε πρόσκαιρα μια ύφεση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι απατεώνες προσπαθούν να επανακάμψουν, όπως δείχνουν τελευταία τα αλλεπάλληλα, σχετικά, κρούσματα. Συχνά, όμως, χωρίς επιτυχία.

Καθότι, όσο περνά ο καιρός, οι πιθανότητες να εξαπατήσουν με επιτυχία ένα γέροντα ή μια γερόντισσα συνεχώς μειώνονται, εφόσον όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι είναι πλέον υποψιασμένοι και δεν «τσιμπάνε.

Καλή ώρα όπως η γυναίκα της ιστορίας μας, η οποία έχει και το λέει, με καμάρι και υπερηφάνεια, για το πώς αντέδρασε όταν επιχείρησαν να την παραπλανήσουν.

Θέλει και ρώτημα ότι θα την «αντιγράψουν», εάν βρεθούν στην ίδια θέση, όσοι ηλικιωμένοι την ακούν να αφηγείται το… κατόρθωμα της;

Πηγή: dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top