27 Ιαν 2020
0 σχόλια

Ηλεία: «Ο εθελοντισμός αποτελεί το υγιές κομμάτι της κοινωνίας»

Ηλεία: «Ο εθελοντισμός αποτελεί το υγιές κομμάτι της κοινωνίας»
Με επιτυχία έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως


Βραβεύτηκε το προσωπικό και οι εθελοντές των ομάδων  πολιτικής προστασίας για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά τους

Με τιμητικές βραβεύσεις του προσωπικού και των εθελοντών της πολιτικής προστασίας, έγινε με επιτυχία  η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Οι βραβεύσεις αφορούσαν τους δύο πρώτους δήμους που έχουν οργανώσει  τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, σε θέματα πρόληψης και  προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και καταστολής φυσικών καταστροφών, σε συνεργασία πάντοτε με τις υπηρεσίες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.

Μιλώντας  κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρ. Γαρύφαλλος, τόνισε ότι το Δ.Σ.  συγχαίρει και βραβεύει το προσωπικό  διότι επέδειξε  άψογο επαγγελματισμό σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Ακόμα επεσήμανε ότι και οι δύο ομάδες είναι πανταχού παρούσες  σε έκτακτες καταστάσεις, σε φωτιές , πλημμύρες και γενικά σε έκτακτα γεγονότα.

Εξάλλου αναφερόμενος στη γενικότερη δράση του συλλόγου, ο κ. Γαρύφαλλος αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, μεταξύ άλλων ανάφερε  τα εξής:

«Θα είμαστε πάντα δίπλα σας  και  θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, διότι μέσα από αυτούς τους αγώνες έχουμε καταφέρει σημαντικά πράγματα.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους στις υπηρεσίες του δήμου και θα αγωνιζόμαστε για την τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία , θα προστατεύσουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών , αλλά  και θα προστατεύσουμε και θα διευρύνουμε τα μισθολογικά, θεσμικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά  και εργασιακά δικαιώματά μας.

Πέρα από αυτά που διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε, θέλουμε  να ξέρετε όλοι  ότι δουλειά μας είναι η καθημερινότητα του δημότη και γι’ αυτό είμαστε δίπλα του και τον εξυπηρετούμε όσο πιο άμεσα μπορούμε, με ήθος και εντιμότητα».

Η εκκλησία

Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος ευλόγησες τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες,   αναφερόμενος   στη δράση της εκκλησίας στην πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνει η κοινωνία μας, λέγοντας  πως «είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο με την πολύπλευρη  προσφορά προς εκείνους που έχουν ανάγκη».

Επίσης  ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και τόνισε ότι «ο εθελοντισμός όλο και συνεχώς διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας λόγω και της κρίσης, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες.

Εμείς ήδη συστήσαμε γραφείο εθελοντισμού στο δήμο ούτως ώστε το περίσσευμα διάθεσης , ψυχισμού και αλληλέγγυας συμπεριφοράς που έχει ο καθένας,  να οργανωθεί και να αποδώσει μέσα στην κοινωνία».

Το «παρών» στη γιορτή  έδωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως  Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο αν. δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των μελών της πολιτικής προστασίας των δύο δήμων, οι οποίοι το Δεκέμβριο βραβεύτηκαν και από την περιφερειακή διεύθυνση Πυροσβεστικής στην Πάτρα.

Μηνύματα από τους βουλευτές Ηλείας Κώστα Τζαβάρα και Διον. Καλαματιανό μεταφέρθηκαν στην εκδήλωση, ενώ παραβρέθηκαν  αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, εργαζόμενοι κ.α.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top