28 Ιουν 2020
0 σχόλια

ΗΛΕΙΑ: Τιμήθηκε η 199η επέτειος της μάχης στο Πούσι


Τιμήθηκε η 199η επέτειος της μάχης στο Πούσι

«Να κρατήσουμε την ενότητα και τη φλόγα της Επανάστασης»

Με λαμπρότητα, παρά τις περιοριστικές συνθήκες και τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό, γιορτάστηκε στο Πούσι της Αχλαδινής η 199η επέτειος για την ομώνυμη ιστορική μάχη του Ιουνίου του 1821, που άνοιξε το δρόμο για τις επακόλουθες νίκες των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Οι εκδηλώσεις, τη διοργάνωση των οποίων είχαν αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησαν με Δοξολογία στον ιερό ναό Αναλήψεως στο Πούσι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, συνεπικουρούμενου από πλειάδα κληρικών. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλειο Γιαννόπουλο, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον απόγονο της οικογένειας Πισιμισαίων κ. Βασίλειο Πισιμίση και τον πρόεδρο της Κοινότητας Αχλαδινής κ. Ανδρέα Ανδρικόπουλο.

Εν συνεχεία, ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσόρισε τους παριστάμενους, τονίζοντας ότι «τιμούμε μια μεγάλη μάχη με έναν τρόπο που δεν της αναλογεί φέτος, καθότι η πανδημία που πλήττει τον πλανήτη τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανάσχεσή της δεν μας το επιτρέπουν». 

Δεσμεύθηκε ωστόσο να γιορταστεί του χρόνου αυτό το μεγάλο γεγονός με τη λαμπρότητα και τη μεγαλειότητα που του αναλογεί.

Δείτε όλο το άρθρο στα: iliakanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top