29 Ιουν 2020
0 σχόλια

Ανδρίτσαινα: Χαρτογράφηση του αυτοφυούς δάσους καστανεώνων


Από τον καθηγητή Δασολογίας του Α.Π.Θ κ. Ιωάννη Γήττα

Το «πράσινο φως» δόθηκε  για την χαρτογράφηση του αυτοφυούς δάσους καστανεώνων στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας από τον  καθηγητή Δασολογίας του Α.Π.Θ κ. Ιωάννη Γήττα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα παραδοθεί σε ψηφιακή μορφή στην υπηρεσία, όλη την έκταση που καταλαμβάνει το δάσος.

Ειδικότερα το εν λόγω δάσος εκτείνεται από την περιοχή του Κουφόπουλο ως το ξωκλήσι των Ταξιαρχών και πιθανότατα υπερβαίνει τα 300 στρέμματα.

Για το σημαντικό αυτό ζήτημα για τους παραγωγούς της περιοχής, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε επικοινωνία με τον καθηγητή δασολογίας που χρησιμοποιεί πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπηση, προκειμένου να γίνει  απογραφή και αποτύπωση της έκτασης.

«Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας όπως ο τομέας της δορυφορικής τηλεπισκόπησης,  ανοίγει το δρόμο για την εξυγίανση και ορθολογική διαχείριση των δασών» επεσήμανε ο διευθυντής Δασών Ηλείας κ. Παν. Κορισιάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Κορισιάνο, στόχος είναι να ενταχτεί το αυτοφυές  δάσος σε πρόγραμμα διαχείρισης και καλλιέργειάς του, ώστε να σχηματιστεί πλήρης  εικόνα για τα πιθανά οικονομικά οφέλη.

Ακόμα με την εξυγίανσή του και να διαπιστωθεί  πώς μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από παρεμβάσεις της υπηρεσίας  και να έχουν πρόσβαση σε αυτό περιηγητές, κυνηγοί, υλοτόμοι  κ.α.

Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top