8 Αυγ 2020
0 σχόλια

Ηλεία: Καταστροφικός ο απολογισμός από την πυρκαγιά στο Λαντζόι

Στάχτη έγιναν 3500 στρ δάσους και αγροτικών καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή - 538 στρέμματα κάηκαν στο Κλινδιά

Καταστροφικός  είναι ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που εξερράγη στα τέλη του Ιουλίου στην περιοχή Λαντζοΐου, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατέκαψε 3500 στρ δάσους καθώς και καλλιεργειών, στην ευρύτερη περιοχή.

Ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του Δασαρχείου Πύργου, η χαρτογράφηση των εκτάσεων που αποτεφρώθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές  που  εξερράγησαν πρόσφατα σε Λαντζόι και Κλινδιά.

Συγκεκριμένα από τα 3500 στρ  που κάηκαν στις τοπικές Λαντζοΐου, Χελιδονίου, Πουρναρίου , Νεράϊδας και Καυκανιάς, τα  2294  αφορούν  δάση και τα υπόλοιπ1255 χωράφια με καλλιέργειες από ελιές,  αμπέλια και  σταφίδες.

Εξάλλου από απολογισμός της φωτιάς στην περιοχή του Κλινδιά είναι 538 στρ, εκ των οποίων  415,3 είναι δασική έκταση  και 123,5 αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με το δασάρχη Πύργου κ. Παν. Λάττα,  σε πρώτη φάση θα κηρυχτούν  αναδασωτέες οι δασικές περιοχές και συγχρόνως θα εκδοθεί  απαγορευτικό βόσκησης.

Η καταγραφή των καμένων εκτάσεων έγινε με σύγχρονα μέσα και εκτός των άλλων αποσκοπεί στο να διασφαλιστούν  οι αποτεφρωμένες δασικές εκτάσεις από τυχόν καταπατήσεις.

Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top