16 Οκτ 2020
0 σχόλια

Κοζάνη : Εικόνες ερήμωσης μετά το lockdown – Μάσκα και λουκέτο παντού, αλλά ανοιχτά σχολεία

 

Η Κοζάνη ήταν η πρώτη περιφέρεια της χώρας, στην οποία επιβλήθηκε τοπικό lockdown

 

και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα στις περιφέρειες, όπου τα στοιχεία για την εξάπλωση του κοροναϊού είναι ανησυχητικά.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύ στην Κοζάνη: 227 ενεργά κρούσματα και 554 επαφές αυτών σε περιορισμό.

Οι λόγοι που οδήγησαν την Πολιτική Προστασία με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να θέσουν την Περιφερειακή ενότητας Κοζάνης για 14 ημέρες στο επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας συνοψίζονται στους εξής:

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύ στην Κοζάνη: 227 ενεργά κρούσματα, δηλαδή 227 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 και 554 επαφές αυτών σε περιορισμό. Μόνο την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα.

-Τα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών ξεπέρασαν το κριτήριο που έχει υιοθετήσει η ΕΕ.

-Η συνεχής αυξητικής πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων. Εκτός από τα 22 νέα κρούσματα την Πέμπτη τρεις κάτοικοι Κοζάνης εισήχθησαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

-Η αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, όπως δείχνουν τα περισσότερα από 220 ενεργά κρούσματα και οι 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση.

-Οι δεκάδες μικρές διάσπαρτες, επικίνδυνες όμως εστίες κοροναϊού σε όλη την περιοχή.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top