12 Μαΐ 2021
0 σχόλια

Πύργος: Δεκάδες πιστοί προσέρχονται να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας που μυροβλύζει

 

Δεκάδες πιστοί προσέρχονται από το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πύργου για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας.

 

Το θαυμαστό γεγονός έγινε αντιληπτό το πρωί της Δευτέρας από το Νεοκώρο και τους Ιερείς του Ναού, κατά την τοποθέτηση της εικόνας στη θέση της, αισθανόμενοι παράλληλα μια ευωδία. 

Αμέσως προέβησαν στην αφαίρεση του προστατευτικού τζαμιού και τον καθαρισμό των σταγόνων που είχαν σχηματιστεί στην επαργυρωμένη εικόνα. 

Μετά από λίγη ώρα διαπίστωσαν ότι και πάλι είχαν σχηματιστεί νέες σταγόνες.

Παρότι δεν έδωσαν κάποια δημοσιοποίηση στο γεγονός, άρχισε αμέσως να διαδίδεται στόμα με στόμα και ολοένα και περισσότεροι πιστοί να προσέρχονται για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην Παναγία.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον προς το παρόν δεν θα υπάρξει κάποια τροποποίηση στο πρόγραμμα του Ναού και αυτός θα κλείσει κανονικά στις 12 το μεσημέρι και θα ανοίξει και πάλι το απόγευμα όπως γίνεται κάθε μέρα.

Παλαιότεροι κάτοικοι της περιοχής θυμούνται ότι η εικόνα είχε μυροβλήσει και πάλι πριν περίπου 50 χρόνια.

Ήδη ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκε από τον ΙΝ Αγίου Αθανασίου θεωρείται θαυματουργός ενώ πάντα οι Πυργιώτες την εόρταζαν πανηγυρικά την Παρασκευή του Πάσχα, την Ζωοδόχο Πηγή. 

Γινόταν λιτάνευση της εικόνας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών στην πόλη. 

Λόγω της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία.






Διαβάστε επίσης: Μυροβλύζει η εικόνα της Παναγιάς της Οδηγήτριας στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top