19 Σεπ 2021
0 σχόλια

Ο Ιστορικός Θοδωρής Λάμπρος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ιστορικής γνώσης”

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΟΝ LETRINA FM

Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ιστορικής γνώσης» , δήλωσε μιλώντας στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ και της εκπομπής ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώργου Μαρκόπουλου ο ιστορικός  και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου  Φίλων ΙστορίαςΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ”  Θοδωρής Λάμπρος.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που μια ομάδα νέων πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει τον Σύλλογο Φίλων της Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και όπως λέει ένας από τους πρωτεργάτες του πολιτισμικού εγχειρήματος Θεόδωρος Λάμπρος «αυτό προέκυψε από την προσωπική μας ανάγκη να δείξουμε την αγάπη μας για το 1821 αλλά και να αναδείξουμε, όσο μπορούμε, αθέατα γεγονότα της περιόδου αυτής.».

Ο Θ. Λάμπρος κάνει εκτενή αναφορά σε όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα ο σύλλογος, εν μέσω δυσκολιών λόγω πανδημίας , ένω στην συνέχεια τονίζει τα όσα έχουν προγραμματίσει για το άμεσο μέλλον.

«Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ιστορικής γνώσης» λέει όταν ρωτάτε για την γενική γνώση γύρω από την ιστορία. 

Ένα έλλειμμα που έρχεται να το καλύψει το νέο του βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα κατόπιν πρωτοβουλίας του δήμου Πύργου και μπορεί για όποιον πολίτη θέλει να αποτελέσει πηγή γνώσης για το 1821. 

Βιβλίο-λεύκωμα που διανέμεται δωρεάν και αναφέρεται στα όσα έλαβαν χώρα στο νομό Ηλείας.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΟΝ LETRINA FM ΕΔΩ:


Πηγή: skalistiri.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top