Ανεκτίμητη η αξία του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας της Ελλάδας
«Χρυσάφι» της ελληνικής γης χαρακτήρισε το χαμομήλι, η ρίγανη, το τσάι του βουνού και τον κρόκο Κοζάνης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς ανοίγοντας την «6η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες».
Το 65% των ουσιών που έχουν καταγραφεί ως νέα βιομόρια -185 στο σύνολό τους- τα οποία έχουν εγκριθεί ως αντικαρκινικά φάρμακα από το 1981 ως το 2019 είναι προϊόντα φυσικής προέλευσης ή και ουσίες εμπνευσμένες από αυτά.
Οι έρευνες που έγιναν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού ανέδειξαν την ωφέλιμη ανοσολογική δράση που έχουν φυτικές πρωτεΐνες όπως οι λεπτίνες.
Το ταπεινό χαμομήλι, η ρίγανη, το υπερικό, το τσάι του βουνού, η μαλοτήρα της Κρήτης, το δίκταμο, ο κρόκος Κοζάνης γίνονται αληθινό χρυσάφι στα χέρια των γεωργών και επιχειρηματιών, όταν καλλιεργηθούν για τα πολύτιμα αιθέρια έλαια και τα βιοδραστικά συστατικά τους.
Η ανεκτίμητη αξία του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας της Ελλάδας σε ένα εξελιγμένο παραγωγικό και διατροφικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται σε βιονεργά φυσικά συστατικά φυτικής προέλευσης για την παραγωγή τροφίμων, συμπληρωμάτων διατροφής, φαρμάκων και εναλλακτικών θεραπειών για ασθένειες και μελλοντικές πανδημίες, με στόχο τη βελτίωση της διατροφής και τη θωράκιση της υγείας του ανθρώπου αναδεικνύεται μέσα από τις ερευνητικές ανακοινώσεις στην «6η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες», που διοργάνωσαν η Κοσμητεία Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, το Τμήμα Γεωπονίας και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.
Διάβασε περισσότερα στο: newsbeast.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου