6 Φεβ 2023
0 σχόλια

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο με πολυκατοικίες που γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι!


Η στιγμή που ανασύρονται παιδιά από τα συντρίμμια - Κοντά στους 900 οι νεκροί και χιλιάδες τραυματίες

Έτοιμη για βοήθεια η Ελλάδα

Τουρκία και Συρία μετρούν τις πληγές τους από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλά και τους διαδοχικούς ισχυρούς μετασεισμούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις δύο χώρες οι νεκροί στην Τουρκία είναι 284 ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στη Συρία φτάνει τους 237. Ωστόσο υπάρχει φόβος πως τις επόμενες ώρες η μακάβρια λίστα να μεγαλώσει καθώς έχουν καταρρεύσει εκατοντάδες κτήρια και στις δύο χώρες, σε πολλές επαρχίες, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο και τα συντρίμμια ώστε να εντοπίσουν και να διασώσουν εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι στις 10 επαρχίες που χτυπήθηκαν από τους ισχυρούς σεισμούς, 2.323 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ηδη ο πρόεδρος Ερντογάν ανέλαβε τον συντονισμό των επιχειρήσεων και μεταβαίνει κι εκείνο στην περιοχή Καχραμανμαράς όπου ήταν πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού που σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) ήταν μεγέθους 7,8 Ρίχτερ ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 40 μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 6,6 Ρίχτερ.





 


 


Δείτε περισσότερα στο athensmagazine.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top