9 Απρ 2023
0 σχόλια

Αμνοερίφια και «καλάθι του Πάσχα»: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - Από 10% έως 25% ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι

 

Eκπρόσωποί τους, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης τους οδηγεί σε αδιέξοδο

Αγανάκτηση και απόγνωση επικρατεί μεταξύ των κτηνοτρόφων όλης της χώρας, με αφορμή το γεγονός ότι τα αμνοερίφια συμπεριλαμβάνονται στο «Καλάθι του Πάσχα» και μάλιστα, αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες, με ανώτατο πλαφόν στην τιμή τους τα δέκα ευρώ ανά κιλό.

Eκπρόσωποί τους, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης τους οδηγεί σε αδιέξοδο, αφού θα είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν το προϊόν τους σε ποσό κάτω του κόστους, γεγονός που θα οδηγήσει ολοένα και περισσότερους κτηνοτρόφους να «γυρίσουν την πλάτη» τους στο επάγγελμα.

Παράλληλα, κατηγορούν τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι τους είπε ψέμματα, αφού άλλα ανακοίνωνε πριν από λίγο καιρό και άλλα τώρα πράττει και υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για σύσταση καρτέλ, αφού αναγκαστικά οι καταναλωτές, στην προσπάθεια αναζήτησης φτηνότερου κρέατος για το Πάσχα, θα οδηγηθούν στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων υποστηρίζουν ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι μπορεί να είναι φέτος ακριβότερο για τα νοικοκυριά μέχρι και κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ενώ, αν τελικά επιβληθούν ως πλαφόν τα δέκα ευρώ/κιλό για την τιμή των αμνοεριφίων, η αύξηση θα κυμανθεί γύρω στο 10%-12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

«Μεγάλο πλήγμα για την κτηνοτροφία»

Ως ένα μεγάλο πλήγμα για την κτηνοτροφία χαρακτηρίζει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται τα αμνοερίφια στο «καλάθι του Πάσχα» με ανώτατη τιμή τα δέκα ευρώ/κιλό ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Βασίλης Μόσχος, κατηγορώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι είπε ψέμματα στους κτηνοτρόφους.


Διάβασε περισσότερα στο thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top