29 Ιουλ 2023
0 σχόλια

Πυροσβεστική: Βελτιωμένη η εικόνα στην Ηλεία – Οριοθετήθηκαν οι περισσότερες εστίες

 

Συνολικά 41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο

 

- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε έξι περιφέρειες

Συνολικά 41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, οι περισσότερες πυρκαγιές του Σαββάτου αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ γρήγορα ελέγχθηκαν και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή του Φαναρά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Οπως τονίζει η Πυροσβεστική, η επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις παραπάνω περιοχές είναι σε εξέλιξη, με βελτιωμένη εικόνα.

Στα συμβάντα της Ηλείας επιχειρούν 114 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών από τη Μάλτα, 7 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ στις 2 το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των ανωτέρω πυρκαγιών.


Διάβασε περισσότερα στο cretalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top