31 Αυγ 2024
0 σχόλια

Νέα σχολική χρονιά με «το κινητό στην τσάντα»: Εγκρίθηκε η πλήρης απαγόρευση κινητών - Αυστηρές ποινές για χρήση τους εντός σχολείου

 

Ξεκινά και το Ψηφιακό Φροντιστήριο στις 16 Σεπτεμβρίου - Οι 11 αλλαγές

Την πλήρη απαγόρευση της χρήσης κινητών στα σχολεία από τους μαθητές, με την απειλή αυστηρών ποινών στους παραβάτες που θα φτάνουν μέχρι και σε αλλαγή χολικού περιβάλλοντος σε ακραίες παραβάσεις, ενέκρινε ο Πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Οπως ενημέρωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σύνθημα είναι «Το κινητό στην τσάντα», το οποίο σημαίνει ότι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν μαζί τους τα κινητά για περίπτωση ανάγκης, αλλά δε θα επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν εντός του σχολείου, ούτε στο διάλειμμα.

«Και ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να επιμείνουμε πολύ σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ απλός», είπε ο κ.Μαρινάκης.

«Τα επιστημονικά δεδομένα πια για το πώς η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σχολείο επηρεάζει την ίδια τη μαθησιακή διαδικασία είναι καταλυτικά. 

Από την διάσπαση προσοχής μέχρι άλλα σημαντικά ζητήματα είναι σαφές ότι το κινητό δεν έχει θέση στο σχολείο την ώρα της ημέρας. 

“Το κινητό στην τσάντα”, λοιπόν, είναι το σύνθημα με το οποίο θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά. 

Είναι μια νέα προσπάθεια. Θέλω να το τονίσω ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. 

Δεν έχουμε κατά ανάγκη την απαίτηση να έχουμε 100% συμμόρφωση από την πρώτη στιγμή, αλλά θέλουμε να εξηγήσουμε και στα παιδιά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς γιατί είναι σημαντικό ο μαθητής, η μαθήτρια στο σχολείο να είναι απολύτως προσηλωμένοι στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Σε περίπτωση χρήσης κινητού εντός του σχολείου, προβλέπεται ένα πλέγμα ποινών που ξεκινά από ωριαία αποβολή και μπορεί να φτάσει εως και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. 

Συγκεκριμένα σε περίπτωση μαγνητοφώνησης, φωτογράφισης ή βιντεοσκόπησης εκπαιδευτικού ή μαθητή επιβάλλεται το μέτρο της αποβολής από τα μαθήματα μέχρι τρεις (3) ή μέχρι πέντε (5) ημέρες, ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού. 

Σε περίπτωση που το περιστατικό αφορά σε ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τότε εφαρμόζεται το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος. 


Διάβασε περισσότερα στο alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top