26 Σεπ 2011
0 σχόλια

Ξεκινά εβδομάδα - Γολγοθάς για τους Αθηναίους

Με μια εικοσιτετράωρη απεργία στο μετρό, το τραμ, τον ηλεκτρικό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο αλλά και μια πεντάωρη στάση εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ξεκινά μια εβδομάδα – Γολγοθάς για τους Αθηναίους, στην διάρκεια της οποίας θα συναντήσουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις τους στο κέντρο.

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αναμένεται μεγάλη, όπως και των οδηγών από τις ουρές που θα σχηματίσουν τα αυτοκίνητα στους δρόμους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα από την λήψη αποφάσεων για νέες απεργίες μέσα στην εβδομάδα.


Πιο συγκεκριμένα, ήδη έχει ανακοινωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (δηλαδή σε μετρό, ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και τραμ) αποφάσισαν για την Δευτέρα 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει πως όλα τα συγκεκριμένα μέσα θα ακινητοποιηθούν.

Αργά το βράδυ της Κυριακής προστέθηκαν σε αυτούς και οι εργαζόμενοι του Προαστιακού. Επίσης, προκειμένου να διεξαχθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων σε τρόλεϊ και λεωφορεία, υπάρχει προγραμματισμένη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα.

Ωστόσο αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται στα αμαξοστάσια τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα, ενώ η κανονική λειτουργία τους θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας, δηλαδή από τις 5.00 το απόγευμα.

Οι γενικές συνελεύσεις αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για 48ωρη κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως δηλαδή συνέβη και με την 24ωρη απεργία της περασμένης Πέμπτης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο διήμερο έχουν ήδη εξαγγείλει απεργία και οι ιδιοκτήτες ταξί, οπότε αν επιβεβαιωθεί στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ η σκληρή γραμμή, τότε τις συγκεκριμένες ημέρες όσοι θέλουν να πάνε στις δουλειές τους (ή οπουδήποτε αλλού) θα μπορούν να το κάνουν μόνο χρησιμοποιώντας δικό τους αυτοκίνητο, μια εναλλακτική λύση θα είναι το... ποδήλατο, διαφορετικά τα πόδια.
 STAR.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top