26 Σεπ 2011
0 σχόλια

Μάικ Μπράμος: Το νέο μπασκετικό αστέρι κατάγεται από την Αμαλιάδα


Τον γνωρίσαμε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και μέσα στην δωδεκάδα της Εθνικής μας, ήταν ο λιγότερο αναγνωρίσιμος.

Ο Μάικ Μπράμος, σύμφωνα με το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής, γεννήθηκε στο Μίσιγκαν αλλά έχει ρίζες από την Αμαλιάδα. Πρόκειται για το δεύτερο Ηλείο παίκτη της «επίσημης αγαπημένης», μετά τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο από το Κάτω Σαμικό.

Σε αντίθεση με το Βασιλόπουλο, ο Μπράμος δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά στο Χάρπερ Γουντς του Μίσιγκαν πριν από 24 χρόνια. Ο Μάικ προ διετίας είχε φορέσει τη φανέλα του Περιστερίου, όμως τότε δεν είχε συγκινήσει τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ.


Όμως αυτή η παρουσία, του εξασφάλισε ένα καλό συμβόλαιο στην ισπανική Γκραν Κανάρια. «Εκεί έκανε μια «γεμάτη» χρονιά και όταν ο Ηλίας Ζούρος ξέμεινε από περιφερειακούς στράφηκε σ’ εκείνον.

Ο Μπράμος, με καταγωγή από την Αμαλιάδα, έμαθε για την πρόσκλησή του στην Εθνική, μέσω e-mail και ενθουσιάστηκε – όπως δήλωσε πολλάκις αυτές τις ημέρες. Η Εθνική Ανδρών είναι το πρώτο όνειρό του που έγινε πραγματικότητα. Το δεύτερο, όπως συμβαίνει με κάθε παιδί που μεγαλώνει παίζοντας μπάσκετ στις ΗΠΑ, είναι να παίξει στο ΝΒΑ.

Για την ώρα, βέβαια σε αποκλείεται να καταλήξει στον Ολυμπιακό. Στη Λιθουανία, μπορεί να μην είδαμε τον δολοφονικό σούτερ τριπόντων που προμήνυαν οι στατιστικές του, γνωρίσαμε όμως ένα παιδί με καταπληκτική αμυντική συμπεριφορά και μεγάλη προσφορά στα ριμπάουντ και τα κλεψίματα.

Το μυστικό του είναι ότι, αν και πρόκειται για ένα κοντό τριάρι ύψους 1,98 μέτρων, το άνοιγμα των χεριών του φτάνει τα 2,13 μέτρα. Για σκεφτείτε το…» αναφέρει το ρεπορτάζ που παρουσιάζει μαζί με τον Αμαλιαδίτη παίκτη, τον Κώστα Κουφό, το Νικ Καλάθη, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Κώστα Σλούκα, ως τους πέντε νέους πρωταγωνιστές που σύντομα θα κληθούν να σηκώσουν την Εθνική ομάδα στις πλάτες τους.

The Best News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top