26 Ιουν 2012
0 σχόλια

Δήμος Πύργου: "Ανοίγουμε την καρδιά μας και όλοι γινόμαστε Ένα!"

Εν όψει της λειτουργίας από τον ερχόμενο μήνα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο δήμος Πύργου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε συμπολίτη που θα επιθυμούσε
να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει αύριο (Πέμπτη, 28 Ιουνίου) και ώρα 7:00 μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λεωνίδας Δημουλιάς και στελέχη του δήμου θα συζητήσουν με τους εθελοντές τους τρόποπυς ουσιαστικής συμμετοχής τους για την αποτελεσματική αλλά και διαφανή λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής.


Σημειώνεται ότι για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο δήμος Πύργου αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενεργοποίηση ανεξάρτητων εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, από τους οποίους θα ζητήσει να συμμετέχουν ενεργά, ανάλογα με τις δυνατότητες και τον διαθέσιμο χρόνο τους. Τα κύρια αντικείμενα της δουλειάς που μπορούν να προσφέρουν οι εθελοντές είναι η οργάνωση δράσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και η υποστήριξη της διοικητικής και οργανωτικής λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σε μια εποχή όπου οι κρατικές δομές πρόνοιας έχουν αποδυναμωθεί, η κοινωνική αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση της κοινωνίας μπορούν να κάνουν πράξη το σύνθημα «Κανένας πεινασμένος, κανένας γυμνός, κανένας μόνος στο δήμο Πύργου».

ΠΗΓΗ ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top