29 Οκτ 2012
0 σχόλια

Ανδρίτσαινα: Οι υποσχέσεις της πολιτείας συνιστούν εμπαιγμό για τους μαθητές. Μεγάλες οι ελλείψεις στο Γυμνάσιο - Λύκειο


  Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου κα του Λυκείου Ανδρίτσαινας του Ν. Ηλείας είναι ανάστατη και διαμαρτύρεται εντονότατα διότι, ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και ενώ οι ελλείψεις σε καθηγητές στα σχολεία μας ήταν γνωστές στους αρμόδιους από τον περασμένο Ιούνιο, ακόμη δεν κατέστη δυνατό το ΥΠΑΙΘΠΑ να καλύψει τις κενές θέσεις καθηγητών (Αγγλικών, Φυσικός, Φιλόλογος, Πληροφορικής, Οικιακής Οκονομίας, Εικαστικών και Μουσικής) και έτσι στα σχολεία μας μένουν ακάλυπτες αρκετές ώρες βασικών μαθημάτων όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.                                             

Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, με τα υπολειτουργούντα σχολεία λόγω έλλειψης καθηγητών, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι μεγάλες υποσχέσεις της Πολιτείας για το Σύγχρονο, Νέο, Ψηφιακό Σχολείο δε συνιστούν τίποτα άλλο παρά εμπαιγμό στους μαθητές, στους γονείς, τους καθηγητές και την ελληνική κοινωνία.

Και είναι εμπαιγμός, αφού η ελληνική Πολιτεία ταυτιζόμενη με την τρόϊκα θεωρεί σπατάλη τους μισθούς για την κάλυψη των λειτουργικών, ακόμη και οργανικών κενών στα σχολεία· θεωρεί σπατάλη την επαρκή χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, την ίδια στιγμή που αδιαφορεί προκλητικά για τις όποιες σπατάλες διαπιστώνει και ομολογεί.

Το ΥΠΑΙΘΠΑ επιδεικνύοντας έτσι προκλητική αδιαφορία για μια άγονη, προβληματική Α΄ και επιπλέον πυρόπληκτη περιοχή, αντί να μεριμνά για την εφαρμογή του συντάγματος και των νόμων, με την πολιτική που εφαρμόζει όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για τη μόρφωση όλων των παιδιών, αλλά παγιώνει την άνιση μεταχείρισή του απέναντι στα σχολεία και τους μαθητές και κλείνει το μάτι στα φροντιστήρια, αφού μαθητές εξαναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις μεγαλύτερες από 120 χιλιόμετρα ή και να διανυκτερεύουν στον Πύργο προκειμένου να ανταποκριθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Επομένως το ΥΠΑΙΘΠΑ πρέπει να σταματήσει να προβάλλει αβάσιμες δικαιολογίες για την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των σχολείων μας, να σταματήσει να αδρανεί προκλητικά και να προβεί στην άμεση κάλυψη με εκπαιδευτικό προσωπικό των κενών που εδώ και καιρό γνωρίζει ότι υπάρχουν, και σε συμπληρωματική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, για να αποδείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την ελληνική εκπαίδευση.

http://odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top