29 Ιουν 2013
0 σχόλια

Στο στόχαστρο ο Δήμος Πύργου: Διαθεσιμότητα ή απόλυση προσωπικού

Μεταξύ των 44 πρώτων δήμων που θα χάσουν άμεσα 6000
εργαζόμενους

Ο Δήμος του Πύργου συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων 44 όλης της χώρας στους οποίους επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, καθώς με διάφορα τεχνάσματα η ομάδα των Γάλλων που έχει αναλάβει τη Δημόσια Διοίκηση εμφανίζει πλεονάζον προσωπικό. Προσωπικό που είτε θα πρέπει να μετακινηθεί σε γειτονικούς δήμους ( αν υπάρχουν κενά ) είτε να τεθεί σε διαθεσιμότητα και εν τέλει να απομακρυνθούν από το δημόσιο.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι σειρά έχουν πάρει ήδη 6000 υπάλληλοι ΟΤΑ μεταξύ των οποίων και αυτοί των δήμων –στόχων, από τους οποίους θα ξεκινήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το κλείσιμο των νομικών τους προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων.


Ο δήμος Πύργου συμπεριλαμβάνεται μεταξύ «των πρώτων που θα δουν το προσωπικό τους να μειώνεται δραστικά μέσω των «τυφλών», διαθεσιμοτήτων και θα βρεθούν από τον Σεπτέμβριο σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δημοτών τους ακόμα και στα στοιχειώδη», γραφεί ο Περικλής Καπετανόπουλος στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο».

Αυτό σημαίνει ότι από εδώ θα ξεκινήσουν επίσης οι αναθέσεις σε εργολάβους ( που περιμένουν πίσω από την πόρτα ) των υπηρεσιών που εκτελούσαν ως χθες οι υπό απόλυση υπάλληλοι ( λέγεται ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι από τις προτεινόμενες).

Από το φθινόπωρο και μετά ο κύκλος των δήμων που το προσωπικό τους θα απολυθεί είτε άμεσα είτε μέσω διαθεσιμότητας, θα διευρυνθεί. Και τούτο γιατί θα πρέπει να βρεθούν οι 12.500 «διαθέσιμοι». Και εξ όσων προκύπτουν από την στάση της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση να πιέσουν τους τεχνοκράτες –ελεγκτές της Τρόικα ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο δεν εξισώνονται με τις απολύσεις και ότι δια αυτού του τρόπου δεν εξασφαλίζεται η «ευέλικτη και αποτελεσματική διοίκηση»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ www.eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top