5 Φεβ 2014
0 σχόλια

«Διορθώνουν» τον Καλλικράτη

Με νομοσχέδιο 78 άρθρων θα «διορθωθούν» ορισμένες από τις «αδικίες» του Καλλικράτη ενόψει των εκλογών του Μάιου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Αθηναϊκές εφημερίδες το «διορθωτικό» στον Καλλικράτη νομοσχέδιο που είναι έτοιμο να κατατεθεί, προβλέπει στα σημαντικότερα σημεία του τα εξής:

1.Τη διάσπαση των μεγάλων νησιωτικών δήμων  μεγάλοι νησιωτικοί – κυρίως – δήμοι (Λέσβου, Κέρκυρας, της Σάμου, Ρόδου, Κεφαλονιάς).

2. Τη ενδυνάμωση του «συμπαραστάτη του δημότη» (κατά το πρότυπο του «συνηγόρου του πολίτη»).
3. Την  επαναφορά της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια

4. Την έκδοση καταδικαστικής απόφασης  σε α’ βαθμό (ή τελεσίδικη απόφαση) για να τεθεί σε αργία ένας αιρετός που κατηγορείται για κακούργημα (ή για πλημμέλημα αντίστοιχα).
5. Τον συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας του   υπαλλήλου που μεταφέρθηκε από επιχείρηση του ΟΤΑ στις κεντρικές δομές του ΟΤΑ και έπειτα απολύθηκε προκειμένου να προσδιοριστεί η αποζημίωσή του.

6. Την υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου (ή αντίστοιχα της περιφέρειας) στην περίπτωση που η έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του δεύτερου τριμήνου κάθε έτους διαπιστώνει ότι έχουν υπερεκτιμηθεί έσοδα.
7. Την παροχή περισσοτέρων δυνατοτήτων στους δημάρχους να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας προς στους δημότες (πχ φωτισμό, καθαριότητα) συνάπτοντας δημόσιες συμβάσεις για ένα έργο με ενέχυρο τα αντίστοιχα τέλη που εισπράττει ο δήμος.

8. Το ότι οι αμοιβές που κατατίθενται στο λογαριασμό μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων για δύο μήνες δεν μπορούν να κατασχεθούν ή να υποθηκευτούν.
9. Όσοι χρωστούν, τέλος, στους δήμους (πλην των οφειλετών λόγω αυθαίρετης δόμησης) απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης κλιμακωτής καταβολής (10 έως 100%) της προσαύξησης.

Με πληροφορίες από: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top