28 Φεβ 2014
0 σχόλια

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα "μπράβων" που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Ηλεία και στην Κορινθία

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό εκβιασμών σε βάρος καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας»,

 την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες, καθώς και τη σύλληψη δυο ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και καταστήματα

"Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσουμε τρεις σημαντικές υποθέσεις που εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα τα Τμήματα Δίωξης Εκβιαστών και Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων. 
Η πρώτη ενέχεται σε μεγάλο αριθμό εκβιάσεων σε βάρος καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», 
ενώ η δεύτερη διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες.

Η τρίτη υπόθεση αφορά την σύλληψη δύο ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και super market .

Ειδικότερα, ως προς την πρώτη εγκληματική οργάνωση, μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική διερεύνηση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, χθες (27-02-2014) πραγματοποιήσαμε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Κόρινθο, με τη συνδρομή έξι (6) Εισαγγελικών λειτουργών, κατά τις οποίες συλλάβαμε δεκαεπτά (17) άτομα.

Δεκατέσσερις (14) από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας», παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ναρκωτικά, ληστεία, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τρεις (3) από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Διαβάστε αναλυτικά στο: thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top