29 Απρ 2014
0 σχόλια

ΗΠΑ: 18 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος των νότιων πολιτειών, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση

Τουλάχιστον τρεις ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν σπίτια και καταστήματα, αναποδογύρισαν φορτηγά στις εθνικές οδούς και τραυμάτισαν άγνωστο αριθμό ανθρώπων στο Μισισίπι και την Αλαμπάμα τη Δευτέρα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα στις ΗΠΑ έχουν πλήξει πολλές νότιες πολιτείες, αλλά η κατάσταση ενδέχεται να χειροτερέψει, καθώς τους ανεμοστρόβιλους πιθανότατα θα ακολουθήσουν σφοδρές καταιγίδες που απειλούν φράγματα με καταστροφή.


Οι κάτοικοι των πολιτειών Μισισίπι, Τενεσί, Αλαμπάμα και Τζόρτζια που πλήττονται βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για νέους ανεμοστρόβιλους.

Η κακοκαιρία που έχει προκαλέσει από την Κυριακή τον θάνατο 18 ανθρώπων είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται ακόμη και από το διάστημα, σύμφωνα με φωτογραφίες από δορυφόρους που δείχνουν απειλητικά σύννεφα να είναι συγκεντρωμένα στο Νότο.

Τραυματισμοί αναφέρθηκαν στο Τουπέλο, μια κοινότητα 35 χιλιάδων κατοίκων στο βορειοανατολικό Μισισίπι. Το ίδιο και στη Λούισβιλ, όπου ζουν 6.600 κάτοικοι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος Υγείας του Μισισίπι ο αριθμός και η σοβαρότητα των τραυματισμών δεν είναι ακόμη γνωστή, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.



Πηγή: protothema.gr
Πληροφορίες: tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top