30 Απρ 2014
0 σχόλια

Αρχαία Ολυμπία: "Σώστε την Ολυμπιακή φλόγα" (video)

Εκδήλωση εναντίωσης της απόφασης της Δ.Ο.Α.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η εκδήλωση εναντίωσης της απόφασης της Δ.Ο.Α. για την Τελετή Αφής της "Φλόγας" για τους 2ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και δόθηκε μια ηχηρή απάντηση σχετικά με την απόφαση της Δ.Ο.Α., ενώ αναμένεται και συνέχεια.


Δεν είναι δυνατόν Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται υπό το φώς μιας οποιασδήποτε άλλης φλόγας. Γιατί αυτό αναιρεί το αξιακό και ηθικό υπόβαθρο των αγώνων, την Ολυμπία.

Η Αφή της Φλόγας για τις ανάγκες μιας Ολυμπιακής διοργάνωσης σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πλην της Αρχαίας Ολυμπίας, αποτελεί πράξη, η οποία αναιρεί την ιερότητα και μοναδικότητα της Ολυμπιακής Φλόγας ως επίσημου συμβόλου του Ολυμπιακού Κινήματος και κατά συνέπεια είναι απαράδεκτη και ασυμβίβαστη με αυτό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, θεσμός καινούργιος, πρέπει να πετύχει στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Και αυτό κυρίως θα γίνει με την μεγαλύτερη σύνδεση των αγώνων με την κοιτίδα τους, την Ολυμπία. Οτιδήποτε άλλο υποβαθμίζει, μειώνει το κύρος τους και υποσκάπτει το μέλλον τους.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο περιφερειάρχης κ. Απ.Κατσιφάρας και ο υπ. αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Καφύρας, οι υπ. αντιπεριφερειάρχες Γ.Χήνος και Μ.Παρασκευόπουλος, οι υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Ν.Μιχαλόπουλος, Δ.Μπουλούτας, ο υπ. δήμαρχος κ. Αηδόνης.






Διάβασε περισσότερα στο: iliaoikonomia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top