28 Αυγ 2014
0 σχόλια

«Συγχαρητήρια κερδίσατε 1600 ευρώ και δώρα!»

Ξεπερνάει κάθε όριο η θρασύτητα διαφόρων απατεώνων που εκμεταλλευόμενοι την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, επιχειρούν να εξαπατήσουν κατοίκους και στην περιοχή της Ηλείας.

Αυτή τη φορά οι απατεώνες επικαλέστηκαν κορυφαία εταιρεία τηλεφωνίας και καλώντας κάτοχο καρτοκινητού σε χωριό της Ηλείας, της ανάφεραν πως από το ...μέρισμα είχε κερδίσει 1600 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα δώρα!


Στη συνέχεια της είπαν πως προκειμένου να λάβει τα χρήματα θα πρέπει να τους δώσει στοιχεία που θα κατατεθεί το ποσό, εννοώντας προφανώς αριθμό λογαριασμού τραπέζης...

Η κάτοικος που αρχικά αιφνιδιάστηκε στο άκουσμα του ποσού, είπε στη γυναίκα που την κάλεσε στο κινητό ότι εκείνη τη στιγμή δεν είχε τα στοιχεία μαζί της και πως θα την έπαιρνε λίγη ώρα αργότερα, στο νούμερο (χωρίς απόκρυψη) που είχε σχηματιστεί στην οθόνη του τηλεφώνου.

Η τελευταία της απάντησε με ...θράσος ότι μπορεί να την καλέσει στο συγκεκριμένο νούμερο με χρέωση τρία ευρώ!

Η εταιρεία

Ωστόσο η κάτοχος του καρτοκινητού από την Ηλεία, αμέσως μετά επικοινώνησε με στενό συγγενικό της πρόσωπο αναφέροντας τι είχε προηγηθεί, το οποίο με τη σειρά του κάλεσε τα κεντρικά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ζητώντας να ενημερωθεί εάν πράγματι υπάρχει τέτοια προσφορά προς τους συνδρομητές της!

Οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο ζήτησαν χρόνο προκειμένου να διερευνήσουν το όλο θέμα, ενώ συγχρόνως ο συγγενής της γυναίκας πήρε το νούμερο της κλήσης των απατεώνων (είναι στη διάθεση της εφημερίδας), το οποίο αναφέρει πως «όλοι οι συνεργάτες μας αυτή τη στιγμή είναι αποσχολήμενοι και γι' αυτό αφήστε τα στοιχεία για να σας καλέσουμε» , ενώ αμέσως μετά κόβεται απότομα η γραμμή...

Λίγο αργότερα εξάλλου η γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επικοινώνησε τόσο με τη γυναίκα όσο και με το συγγενικό της πρόσωπο, ενημερωνοντάς τους ότι πρόκειται για απάτη και να μη δώσουν κανένα προσωπικό τους στοιχείο σε αυτούς που έκαναν την κλήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο στην Ηλεία αλλά και γενικότερα και για το λόγο αυτό οι συνδρομητές κινητής , θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ανάλογα τηλεφωνήματα...

Για την περίπτωση της απάτης θα πρέπει να επιληφθεί η Αστυνομία , πριν πέσουν θύματα άνθρωποι που κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν, λόγω και της οικονομικής κρίσης που πλήττει πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στη χώρα μας.

Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top