27 Αυγ 2014
0 σχόλια

Οι Γυναίκες της Ορεινής Ηλείας σε δράση!

Μία από τις πιο ζωτικές ανάγκες της περιοχής μας είναι η διερεύνηση και εξασφάλιση των δυνατοτήτων πρόσβασης των γυναικών της Ηλείας στην αγορά εργασίας.

Το πρώτο βήμα για την επίλυση αυτού του προβλήματος βρίσκεται στην υλοποίηση πρωτοβουλιών που πηγάζουν απευθείας από τις ίδιες τις γυναίκες και αξιοποιούν πατροπαράδοτες τεχνικές και γνώσεις δεκαετιών.


Κι ενώ ο βαθμός εξοικείωσης του τοπικού γυναικείου πληθυσμού με τις νέες μορφές συλλογικής επιχειρηματικότητας παραμένει στις μέρες μας χαμηλός,

 η Ομάδα Νέων Γυναικών Αχλαδινής υπό το συντονισμό της Βάσως Χαριτοπούλου και του γραφείου «Διώνη», ήδη αποτελεί πρότυπο και κατάφερε, στους λίγους μήνες ζωής της, να αρχίσει να οδηγεί σταδιακά στην ανάληψη παρόμοιων δράσεων και από άλλες ομάδες γυναικών της περιοχής μας.

Καθώς στους βασικούς στόχους του Προγράμματος της ΕΕ «Νέα Γενιά σε Δράση», στα πλαίσια του οποίου υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο έργο στην Ορεινή Ηλεία, ανήκει και η προβολή και διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου, ώστε να βρεθούν συνεχιστές και δημιουργοί παρόμοιων δράσεων νέων γυναικών,

τα «Παραδοσιακά Εργόχειρα των Γυναικών Αχλαδινής»  έχει κιόλας προχωρήσει στην απαραίτητη δικτύωση και σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με άλλες ομάδες και φορείς του νομού μας.

Στις συναντήσεις πρωτοστάτησαν οι: Θεοδώρα Αλικάκη (Σμίλα), Μαρία Χρυσανθακοπούλου (Πλάτανος), Ευγενία Κουτσουράκη (Στρέφι), Σταυρούλα Ντόκου (Πελόπιο), Στεφανία Δανίκα (Δίβρη) και Άρτεμις Λουκοπούλου (Σμίλα).

Οι συνεχιστές του έργου θα αναλάβουν, αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος Προγράμματος στις 25 Αυγούστου, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις εξίσου καινοτόμες για την ανάδειξη, διάσωση και συνέχιση της παραδοσιακής τέχνης στα εργόχειρα της Ηλείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1)   Η συντονίστρια του προγράμματος Βάσω Χαριτοπούλου (αριστερά στη φωτο) με εκπροσώπους της Ομάδων Γυναικών από το Σμίλα και τον Πλάτανο στην πολυπολιτισμική εκδήλωση/φεστιβάλ «Δώρα του Λυκαίου», Ανδρίτσαινα.

2)   Η Βάσω Χαριτοπούλου με εκπροσώπους Ομάδων Γυναικών από τον Πλάτανο, το Σμίλα, τη Δίβρη, το Πελόπιο και το Στρέφι στο «Χορευτικό Σεργιάνι» Δίβρης.

3)   Με μέλη της Ομάδας Νέων Γυναικών Αχλαδινής στην Γιορτή Αγροτουρισμού της Ολυμπίας.


Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top