27 Σεπ 2014
0 σχόλια

«Υπερβολικές οι προθέσεις για την απαγόρευση του κυνηγίου» Στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Την κάθετη αντίθεση των κυνηγετικών οργανώσεων  «στις υπερβολικές και ατεκμηρίωτες επιστημονικά προθέσεις για απαγόρευση του κυνηγίου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο»,

εξέφρασε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Κώστας Μαρκόπουλος (φωτό) επεσήμανε πως  η κυνηγετική δραστηριότητα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως νόμιμη και συμβατή με το περιβάλλον και διέπεται από νόμους, τονίζοντας συγχρόνως ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που αφορά στη ρύθμιση της θήρας στην περιοχή είναι υπεραρκετό.

Στη συνάντηση  συμμετείχε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου κ. Νάντια Γιαννακοπούλου,  ενώ εκ μέρους των κυνηγετικών οργανώσεων παραβρέθηκαν επίσης  οι πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων Πύργου κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος (φωτό), Ζαχάρως κ. Χρήστος Πλιάγκος (φωτό), Κρέστενας κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος (φωτό) και Κυπαρισσίας κ. Νικόλαος Κατσαρελάς (φωτό).

Επίσης παρόντα ήταν και τα μέλη του επιτελείου της κ. Γιαννακοπούλου σχετικά με το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου στον Κόλπο της Κυπαρισσίας, καθώς και  επιστημονικός συνεργάτης Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος της Γ΄ ΚΟΠ.

Κώστας Αντωνόπουλος
Διάβασε περισσότερα εδώ: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top