18 Νοε 2014
One σχόλια

Στο δρόμο 6μελής οικογένεια κτηνοτρόφων στην Οινόη Ηλείας

Φωτιά σε σπίτι στην Οινόη
Μπροστά στα έκπληκτα και δακρυσμένα μάτια τους το μοναδικό τους σπίτι έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Η οικογένεια της Νικούλας Αποστολόπουλου στην Οινόη είδε χθες τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη και το σπίτι τους να παραδίδεται στις φλόγες που με μανία το κατέστρεψαν καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τις αναμνήσεις της 6μελούς οικογένειας, προκαλώντας τους αβεβαιότητα για το αύριο.


Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας ενημερώθηκε από γείτονες, καθώς τα μέλη της οικογένειας δε βρίσκονταν στο σπίτι.

Πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» αναφέρουν ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκε ένας δυνατός κρότος, ενώ γείτονες ανέφεραν ότι η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από την αυλή και επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι.

Η κυρία Νικούλα, όπως ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα που έτρεχαν στα μάτια της, φρόντιζε τα οικόσιτα ζώα της οικογένειας όταν μύρισε τον καπνό και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Το σπίτι όπου έμενε μαζί με τον γιο της, την κόρη της με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, είχε ήδη παραδοθεί στις φλόγες και λίγη ώρα αργότερα καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Τώρα τι θα κάνουμε», αναρωτιόταν η ηλικιωμένη που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς στην αγκαλιά γειτόνων που από την πρώτη στιγμή, μαζί με τους περισσότερους κατοίκους της Οινόης, βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας.

Τα μέλη της οικογένειας ανήμπορα να αντιδράσουν, έβλεπαν τους πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά, για να μην επεκταθεί στο διπλανό κτίσμα που χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος, όπως και σε γειτονικά σπίτια.

Οι 12 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας με πέντε οχήματα και επικεφαλής τον Διοικητή Αναστάσιο Βασιλείου έδωσαν για αρκετή ώρα μάχη με τις φλόγες καθώς τα εύφλεκτα υλικά επέτρεψαν τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς σε όλη τη διώροφη κατοικία.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας που ασχολείται με την κτηνοτροφία βρέθηκε και ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Κοκότης ο οποίος μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ» ανέφερε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης της οικογένειας που έμεινε ουσιαστικά στον δρόμο, ενώ σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί και ο Δήμος Ήλιδας για την κατάσταση ώστε με όποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει την 6μελή οικογένεια.

Βάσω Κοκκινογένη
Πληροφορίες: protinews.gr

1 σχόλια:

  1. ΑΡΑΓΕ .... ΥΠΑΡΧΗ ΚΡΑΤΟΣ .. ΥΠΑΡΧΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗ Σ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top