18 Νοε 2014
0 σχόλια

ΕΛΣΤΑΤ: Ούτε τα βασικά δεν έχουν πια οι ελληνικές οικογένειες

Βασικά αγαθά νοικοκυριών
Αυξήθηκαν μέσα σε μια πενταετία, 2009 -2013, τα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που αδυνατούν να προσφέρουν βασικά αγαθά στα παιδιά τους, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Αν και στην έρευνα η πλειονότητα των νοικοκυριών εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών καινούργια ρούχα και φαγητό που περιλαμβάνει νωπά φρούτα και κρέας,


 παρατηρείται αύξηση των νοικοκυριών εκείνων που αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να παρέχουν στα παιδιά τους, σε καθημερινή βάση, ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, καθώς και νωπά φρούτα και λαχανικά.

Μάλιστα, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πλέον και νοικοκυριά που θεωρούνται μη φτωχά.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική στέρηση των παιδιών, σε σύγκριση µε τα στοιχεία της έρευνας για το 2009, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό των νοικοκυριών που δεν µπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδροµές, το οποίο ανέρχεται σε 25,4% το 2013 από 7,6% που ήταν το 2009.

Κατάλληλο χώρο για σχολική µελέτη δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους, για οικονομικούς πάντα λόγους, τα νοικοκυριά σε ποσοστό 18,4%, ενώ το 2009 το ποσοστό ήταν 11,7%.

Τα ποσοστά των νοικοκυριών που δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση (7,4% το 2013 από 4% το 2009), καθώς και τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ηµέρα (4,4% το 2013 από 1,1% το 2009).

Διαβάστε αναλυτικότερα την έρευνα στο: thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top