15 Νοε 2014
0 σχόλια

Facebook Account Locked, νέος κίνδυνος

Locked
Οι λογαριασμοί στο Facebook βρίσκονται για άλλη μια φορά σε κίνδυνο, αφού απατεώνες του διαδικτύου χρησιμοποιούν γνωστά κόλπα, με σκοπό να αποσπάσουν username και password από ανυποψίαστους χρήστες.

Αυτή τη φορά, ο χρήστης λαμβάνει ένα μήνυμα με τίτλο Facebook Account Locked, που αναφέρει ότι εντοπίστηκε παραβίαση στο λογαριασμό του και πρέπει να μεταφερθεί σε μια νέα σελίδα με σκοπό να επιβεβαιώσει τα στοιχεία εισόδου του στο Facebook.


Το μήνυμα είναι αρκετά αληθοφανές, μιας και το ίδιο το Facebook, χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μηνύματα κατά καιρούς.
Τα γραφικά είναι ίδια, αλλά μπορεί να αναγνωριστεί η αυθεντικότητα του, από το γεγονός ότι λείπουν αρκετές πληροφορίες σε σχέση με τα μηνύματα που στέλνει το Facebook.

Εάν ο παραλήπτης ακολουθήσει τη σύνδεση και εισάγει τα δεδομένα του, στα πεδία που είναι διαθέσιμα στη νέα σελίδα, όλες οι πληροφορίες αποστέλλονται αυτόματα σε τρίτους, που στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν ώστε να αναλάβουν τη διαχείριση του λογαριασμού του χρήστη. Αυτό συμβαίνει αν δεν έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ασφαλείας δύο παραγόντων ελέγχου ταυτότητας (2FA).

Το 2FA είναι ένας συμπληρωματικός κώδικας για την επικύρωση των στοιχείων σύνδεσης και εξακριβώνει την ταυτότητα του χρήστη. Εάν η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, ένας τετραψήφιος κωδικός αποστέλλεται αυτόματα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό.

Πρόκειται για ένα κανονικό μήνυμα κειμένου που πρέπει να εισαχθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα των κοινωνικών δικτύων, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να υποκλέψουν λογαριασμούς και στοιχεία χρηστών.
Ένα προφίλ στο Facebook είναι χρήσιμο γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάδοση κακόβουλων “εκστρατειών”, αλλά και διαφημίσεων.

Πρόσφατα βγήκε στη δημοσιότητα μια νέα μελέτη με τα top 5 ψεύτικα μηνύματα που χρησιμοποιούν τρίτοι για να αποσπάσουν πληροφορίες από ανυποψίαστους χρήστες.

Το νούμερο 1, στη λίστα αυτή, ήταν το μήνυμα για την υπηρεσία με τη οποία μπορούμε να δούμε αυτούς που επισκέφθηκαν το profile μας!

Πηγή: SecNews
Πληροφορίες: nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top