15 Νοε 2014
0 σχόλια

«Κρανίου τόπος» η αγροτική Ηλεία

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επαληθεύονται -δυστυχώς-τα συνεχή ρεπορτάζ της «ΠΡΩΤΗΣ» για την τραγική κατάσταση των αγροτών της Ηλείας,  οι οποίοι βιώνουν μία από τις πλέον δύσκολες χρονιές των τελευταίων ετών.

 Δεν αναφερόμαστε μόνο στα «χτυπήματα» τύπου ΕΝΦΙΑ ή στο πρόσφατο, με τις παρακρατήσεις των αγροτικών επιδοτήσεων, ούτε στο γεγονός ότι τα περισσότερα προϊόντα έμειναν απούλητα ή διατέθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές.


Αναφερόμαστε  στην  σκληρή πραγματικότητα των καταστροφών που έχουν κάνει την αγροτική Ηλεία να μοιάζει με …κρανίου τόπο.

Θλιβερή «πρωτιά»

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς -και σίγουρα ούτε οι ίδιοι οι αγρότες- μπορούσαν να φανταστούν ότι κατέχει η Ηλεία τη θλιβερή «πρωτιά» στις καταστροφές σε επίπεδο Χώρας.

Το επιβεβαίωσε όμως χθες από το Αίγιο ο Λαρισαίος  Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος  κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Παναιγιάλειου Ένωσης  Συνεταιρισμών, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ; Διευκρίνισε ότι  «η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας είχε τις μεγαλύτερες ζημιές από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως αυτές παρουσιάστηκαν μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.

Γίνεται αναφορά σε περισσότερες από 3.000 δηλώσεις για αμπέλια, σταφίδες, ελιές, καρπούζια, κηπευτικά και πατάτες, εξαιτίας και σε αυτή την περιοχή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μάλιστα σε κάποια σημεία υπήρχε ολοκληρωτική καταστροφή. Και εδώ οι εκτιμήσεις έχουν ολοκληρωθεί κατά 98%.»τόνισε

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι έτσι όπως το παρουσίασε ο κ. Έξαρχος αλλά ακόμη μεγαλύτερο δεδομένου ότι από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα είχαμε και νέες ζημιές  από ανέμους, χαλαζόπτωση  ενώ υπάρχει και η ακαρπία που αποτελεί εφιάλτη για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Ηλείας.

Ως εκ τούτου αντικατοπτρίζει την  πραγματικότητα η δήλωση του Περιφερειάρχη Απόστολου .Κατσιφάρας  ότι «η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τους αγρότες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων με την παραγωγή και τις καλλιέργειες πολλών προϊόντων σχεδόν να καταστρέφονται ολοκληρωτικά εξαιτίας των περίεργων διακυμάνσεων του καιρού, που ουσιαστικά δημιούργησε μεγάλα προβλήματα».

Κυρίως όμως για τους αγρότες της Ηλείας κ. Γενικέ!

Δημήτρης Ζιάκας
Διαβάστε περισσότερα στην: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top