19 Νοε 2014
0 σχόλια

Γ.Ν. Ηλείας: Η Παθολογική εκπέμπει S.O.S. - Μένει με δυο μόνον γιατρούς

Γιατρός
Με μόλις δυο μόνιμους ειδικευμένους Παθολόγους, θα μείνει από το Δεκέμβρη η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

 μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή της ενώ με τον ίδιο ακριβώς αριθμός γιατρών προβλέπεται να μείνει και η Καρδιολογική...


Μάλιστα όπως επισήμανε μιλώντας στην «Πρωϊνή» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Χαροκόπος, η Διευθύντρια του Παθολογικού τομέα έχει κοινοποιήσει έγγραφο στην Ένωση μέσω του οποίου ενημερώνει και ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις με μόνιμους ιατρούς τότε η κλινική είναι αδύνατον να συνεχίσει τη λειτουργία της!

«Σε λίγο καιρό, το Δεκέμβριο, η Παθολογική κλινική θα μείνει μόλις με δυο μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι δυο αυτοί γιατροί θα είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται 30 μέρες το μήνα στο Νοσοκομείο, χωρίς ρεπό και άδεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών αλλά και των ίδιων.

Μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο της Διευθύντριας του Παθολογικού τομέα που μας έχει κοινοποιηθεί αν δεν έρθουν γιατροί για τα πρωινά ωράρια είναι αδύνατον να λειτουργήσει η παθολογική κλινική νοσηλεύοντας ασθενείς.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην αναγκαστούν οι εναπομείναντες Παθολόγοι σε συνθήκες εργασίας τριτοκοσμικές που ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο και τους ασθενείς ή ακόμα να τους οδηγήσουν σε παραίτηση.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών αν δε δοθούν λύσεις θα αντιδράσει δυναμικά καθώς τίθεται σε αμφιβολία η ασφαλής και γενικότερα η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής».

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή
Πληροφορίες: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top