18 Δεκ 2014
One σχόλια

Ηλεία: Εποχή ισχνών …θηραμάτων!

κυνηγός
Οι καλές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην παρουσία των θηραμάτων στην Ηλεία, με εξαίρεση τους αγριόχοιρους που υπάρχουν σε αφθονία!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χιλιάδες κυνηγοί γυρνούν άκαρποι από τις εξορμήσεις τους, καθώς είναι λιγοστά τα διάφορα θηράματα τα οποία παλαιότερα αφθονούσαν στους κυνηγότοπους του νομού.


Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους λαγούς, οι πληθυσμοί των οποίων παρουσιάζονται μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που επί το πλείστον οφείλεται στην υπέρμετρη αύξηση των επιβλαβών και κυρίως της αλεπούς.

Στις 15 Δεκεμβρίου εξάλλου έληξε το κυνήγι της πέρδικας, που λόγω και τους εμπλουτισμού της φύσης από τις απελευθερώσεις είχε κυνηγετικό ενδιαφέρον σε διάφορα σημεία, χωρίς όμως οι πληθυσμοί της να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Η φετινή μπορεί να χαρακτηριστεί ως φτωχή χρονιά από πλευράς κυνηγιού, λόγω του καλού καιρού που επικρατεί μέχρι και τώρα.

 Έτσι αν δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται και ο ανάλογος αριθμός θηραμάτων» εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. ΆΛκης Κωνσταντόπουλος.

Οι άδειες θήρας

Παρά το γεγονός όμως της απουσίας θηραμάτων , οι περισσότεροι κυνηγοί προχώρησαν στην έκδοση των αδειών θήρας, προκειμένου να είναι νόμιμοι κατά την άσκηση της αγαπημένης τους παραδοσιακής δραστηριότητας.

«Ήταν μια μέτρια χρονιά από πλευράς κυνηγιού και κυρίως των υδρόβιων που δεν παρουσιάστηκαν αφού δεν ευνόησε ο καιρός τον ερχομό τους. Επίσης και η παρουσία των λαγών δεν είναι ικανοποιητική.

Παρόλα αυτά όμως οι κυνηγετικές άδειες κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν υπολογίσουμε την οικονομική κρίση αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Χρήστος Πλιάγκος.

Από το γενικότερο κλίμα εξάλλου δεν θα μπορούσαν να ...ξεφύγουν και οι μπεκάτσες, που οι λάτρεις του είδους βλέπουν κυριολεκτικά με το κιάλι!
«Η παρατεταμένη καλοκαιρία δεν ευνοεί το κυνήγι με συνέπεια μέχρι τώρα οι κυνηγοί να μην έχουν καλά αποτελέσματα.

 Από εδώ και πέρα όμως υπάρχουν προσδοκίες για τσίχλες και κοτσύφια, ενώ για να έλθουν αποδημητικά πτηνά θα πρέπει να χιονίσει στις βόρειες περιοχές. Από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους τους κυνηγούς για το 2015» ανάφερε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Βουπρασίας κ. Αχιλλέας Διαμαντόπουλος.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πληροφορίες: protinews.gr

1 σχόλια:

  1. ΦΙΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΙΟΣΗ ΤΟΥ ΘΥΡΑΜΑΤΟΣ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ , ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top