18 Δεκ 2014
0 σχόλια

Bloomberg: Κουρέψτε το ελληνικό χρέος, δώστε τέλος στο ελληνικό δράμα

μέγαρο
«Η λογική λέει πως ο "υπεύθυνος" δρόμος για τους Έλληνες θα ήταν να ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά, να ταχθούν υπέρ της εκλογής Προέδρου, να παραμείνουν τα μέτρα λιτότητας και να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

 Από την άλλη, είναι ευεξήγητο γιατί δεν θέλουν να τον ακολουθήσουν».


Το Bloomberg με κεντρικό άρθρο του, που υπογράφεται από τους συντάκτες του, άρα είναι η κεντρική του άποψη για το θέμα της Ελλάδας, δεν διερωτάται, αλλά προτείνει λύση και μάλιστα απευθύνεται προς την Τρόικα.

 Το άρθρο έχει τον ενδεικτικό τίτλο «Το ελληνικό δράμα της ΕΕ χρειάζεται μια τελευταία πράξη».
 Και αυτή οφείλει να περιλαμβάνει μόνο μια κίνηση από την πλευρά των δανειστών: κούρεμα χρέους!

Όπως αναφέρεται στο άρθρο: «Η διαφορά που στοιχειώνει τους διεθνείς επενδυτές είναι ότι η ΕΕ και ειδικότερα η Γερμανία αρνούνται να διαγράψουν μέρος του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

 Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν πως η χώρα δεν μπορεί να σταθεί με αυτό το χρέος, ενώ η προοπτική ατέλειωτων ετών με λιτότητα μετατρέπεται σε πολιτικό δηλητήριο».

Υπό αυτό το πρίσμα, η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του Σταύρου Δήμα στο ύπατο αξίωμα έδωσε μόλις 160 ψήφους στον κυβερνητικό συνασπισμό, δείχνοντας πως η διαδικασία θα είναι ένας σκληρός αγώνας μέχρι να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι.

Η Ελλάδα, η Ευρώπη και οι αγορές ομολόγων έχουν ξαναβρεθεί στο ίδιο σημείο, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, σημειώνει το άρθρο.

Και εξηγεί: «Έπειτα από έξι χρόνια λιτότητας, η χώρα πλέον έχει εξαντληθεί από το Μνημόνιο. Μπορεί η ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται ξανά, αλλά οι μισθοί συρρικνώνονται κατά το 1/5, ενώ ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι εκτός της αγοράς εργασίας και το 70% εξ αυτών είναι μακροχρόνια άνεργοι».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top