18 Φεβ 2015
One σχόλια

Δείτε που θα γίνουν Καρναβάλια στην Ηλεία

Καρναβάλια στην Ηλεία
Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται απ’ άκρη σ’ άκρη  η Ηλεία, με τους διοργανωτές να είναι επί ποδός ώστε να προλάβουν και όλα να είναι έτοιμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

  Δήμοι, πολιτιστικοί και εμπορικοί σύλλογοι είναι σε συνεχή  συνεννόηση μεταξύ τους, προκειμένου να αφήσουν ικανοποιημένους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.


Το φετινό καρναβάλι θα αποτελέσει για, ακόμη μια δύσκολη οικονομικά χρονιά την ευκαιρία για κέφι, χορό και ξεφάντωμα , για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς δηλαδή μακριά από τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σε πολλές  περιοχές του νομού,  το καρναβάλι αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια σημείο αναφοράς, ενώ για άλλες είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Στα Λεχαινά

Σαράντα ένα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το καρναβάλι των Λεχαινών και όλα είναι ήδη έτοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πεδινής Ηλείας. Εδώ και καιρό τα μέλη του Συλλόγου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών, με τη βοήθεια αρκετών εθελοντών, εργάζονται για να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό, πιο χαρούμενο και πιο διασκεδαστικό καρναβάλι και το αποτέλεσμα αναμένεται να τους δικαιώσει!

Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος του Συλλόγου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών κα Βιργινία Σχίζα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το φετινό καρναβάλι είναι ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει καταρχάς την επόμενη Πέμπτη, 19  Φεβρουαρίου, την έξοδο του Καρνάβαλου.

 Έχουμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού Παρασκευή και Σάββατο 20 και 21 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή της Τυρινής, είναι η κορυφαία εκδήλωση των Λεχαινών, το «Αντάμωμα των Γενίτσαρων» που φέτος θα αποτελείται από 5 γκοτσαριές και βέβαια οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής με τη μεγαλειώδη παρέλαση των αρμάτων και των γκρούπ.

Να σημειώσουμε ότι φέτος το καρναβάλι των Λεχαινών είναι ανανεωμένο με πάρα πολλά γκρουπ, συμμετοχές, βραζιλιάνες, ξυλοπόδαρους, κλόουν κ.α. και σε αυτό το σημείο θέλω να απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής να δώσουμε το ραντεβού μας εδώ, στα Λεχαινά το Σάββατο, στις 8 το βράδυ και την Κυριακή στις 3:30 το μεσημέρι.

Στην Ολυμπία

Η 2η Ποδαράτη Καρναβαλική Παρέλαση είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 4:30 το απόγευμα, στην Ολυμπία.

Η περσινή επιτυχία της πρώτης καρναβαλικής «απόπειρας» ήταν αυτή που ενεργοποίησε τους φορείς της Ολυμπίας, οι οποίοι και ένωσαν τις δυνάμεις τους για την διοργάνωση μιας ξεχωριστής εκδήλωσης για τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων, ντόπιων και επισκεπτών, ελλήνων και ξένων, που εκείνη την ημέρα θα βρεθούν στην περιοχή.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, ο Φυσιολατρικός - Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Α.Ο «Ολυμπιονίκης», ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Ξενοδόχων, η ΑΟΛΜΟ και τη Τοπική Κοινότητα, έχουν «καταστρώσει» ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα και το μόνο που λείπει αυτή τη στιγμή είναι φαντασία και το κέφι των καρναβαλιστών.

Αυτοί αποτελούν την κινητήρια δύναμη και το βασικό συστατικό της επιτυχίας. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς όλους, να μασκαρευτούν, να φτιάξουν τη δική τους καρναβαλική παρέα και να συμμετάσχουν στην Ποδαράτη Καρναβαλική παρέλαση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συναυλία από τους «PASSEPartOUT»  αλλά και κλήρωση με πλούσια δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Εξάλλου, μετά από αρκετά χρόνια, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει και πάλι τα παραδοσιακά Κούλουμα στο χώρο της εμποροπανήγυρης Στρεφίου, με την συνεργασία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς δημότες και επισκέπτες από όλη την Ηλεία, να γευτούν τα σαρακοστιανά, τον χαλβά και τη λαγάνα, να χορέψουν και φυσικά να τηρήσουν το έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού.

Στη Ζαχάρω

Με μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο και υπό την αιγίδα του Δήμου, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το φετινό καρναβάλι στη Ζαχάρω, μετά από χρόνια με άρματα μάλιστα, οι οποίες θα ξεκινήσουν το προσεχές Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις του με πάνω από 15 Πολιτιστικού Συλλόγους από όλο το δήμο που θα συμμετέχουν στο καρναβάλι, ενώ πολλοί θα διαθέτουν και το δικό τους θεματικό άρμα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο με παιδικό πάρτι, λαμπαδηδρομία  και κυνήγι χαμένου θησαυρού, ενώ αργότερα το βράδυ του Σαββάτου θα ακολουθήσει και άλλο πάρτι, αυτή τη φορά για τα «μεγάλα παιδιά».

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση και τη Δευτέρα οι τριήμερες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τα παραδοσιακά κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού στην κεντρική παραλία της Ζαχάρως.

«Αποφασίσαμε έστω και αργά να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις με σκοπό να βγάλουμε τον κόσμο έξω γιατί θα ήταν μια Κυριακή όπως όλες τις άλλες. Ελπίζω οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Ζαχάρως να περάσουν όμορφα και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Του χρόνου θα είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι» τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τάσος Κάπος.

Σε Κρέστενα και Μακρίσια

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρστένων  κορυφώνονται με τις  καρναβαλικές παρελάσεις που φέτος για πρώτη φορά θα γίνουν στα Κρέστενα και στα Μακρίσια, δημιουργώντας ένα καρναβαλικό ανταγωνισμό. Των Κρεστένων μετρά ήδη 20 χρόνια παρουσίας.

Την Κυριακή 22 Φεβρουρίου  στις 15.30, η κεντρική πλατεία Κρεστένων, θα γεμίσει με καρναβαλιστές, χιουμοριστικά πληρώματα από την επικαιρότητα και με θέματα από παλιές, καλές εποχές! Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται να είναι και των Μακρισίων στον οποίο συμμετέχει και ο πολιτιστικός σύλλογος  που κάθε χρόνο συμμετείχε στην κεντρική παρέλαση που γίνεται στην έδρα του Δήμου.

Οι συνθήκες που επικρατούν είναι άσχημες για όλους λόγω οικονομικής κρίσης, όμως η θέληση και η ανάγκη του κόσμου κι ιδιαίτερα των μικρών παιδιών για ψυχαγωγία, είναι η κινητήρια δύναμη για τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων. Δημοτική αρχή, Σύλλογοι, μαθητές και γονείς, εργάζονται και κάνουν την προετοιμασία τους για την παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων ομάδων το απόγευμα της Κυριακής.

Στη Ν.Φιγαλεία

Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί και στη Φιγαλεία με τη διοργάνωση να έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Φιγαλείας με τη στήριξη του δήμου.

 Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή το στις 2 μεσημέρι στην κεντρική οδό της Νέας Φιγαλείας, ενώ το βράδυ από τις 9 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες το γλέντι θα συνεχιστεί στο κέντρο «Πανόραμα».

 Την Καθαρά Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος με όλους τους κατοίκους θα γιορτάσει τα παραδοσιακά Κούλουμα στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου, ενώ σε περίπτωση που ο καιρός δεν κάνει το χατίρι στους διοργανωτές θα είναι έτοιμη και η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Πηγή: patrisnews.com

1 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ! ΤΟ ΛΑΤΖΟ'Ι' ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΝΩΣΤΗ -- ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top