18 Φεβ 2015
0 σχόλια

Χιόνια ξανά, τσουχτερό κρύο και ισχυροί άνεμοι

Χιόνια ξανά
Χιονίζει από τη νύχτα σε όλη την Αττική - Νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

 - Η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου - Παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο


Το τσουχτερό κρύο, οι πολικές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις επέστρεψαν ξανά! Ηδη έχουν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες από τα μεσάνυχτα στην Αττική και οι πολίτες που ξυπνούν πολύ πρωί αντίκρισαν από τα ξημερώματα το λευκό τοπίο. Στα βόρεια χιονίζει με ασθενή ρυθμό αυτή την ώρα, λίγο μετά τις 06:30 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής μέσα στη νύχτα δεν σημειώθηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα, 06:48, δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό.

Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε κοινότητες της Πεντέλης και του Ωρωπού.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι  τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας και των νησιών του Αιγαίου.

 Αιτία για τη μεταβολή αυτή του καιρού είναι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρας μας, οι οποίες θα διατηρήσουν το χειμερινό μοτίβο στα ανατολικά και νότια τμήματα έως τουλάχιστον την Πέμπτη 19/02.

Διάβασε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού στο: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top