2 Δεκ 2015
0 σχόλια

Ο Θάνος Μικρούτσικος σε μια και μοναδική εμφάνιση στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Θάνος Μικρούτσικος Ρίτα Αντωνοπούλου
Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού
Το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός με την εμφάνιση του Θάνου Μικρούτσικου πλησιάζει.


Αυτήν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία στο ξενοδοχείο OLYMPIC VILLAGE στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΕΡΜΗΣ»  οι φίλοι του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη αναμένεται να ζήσουν μοναδικές στιγμές σε ένα μουσικό ταξίδι με τις επιτυχίες που τον καθιέρωσαν ως από έναν από τους κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής μουσικής.

Μαζί του η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος συνθέτοντας ένα μουσικό τρίο, με το δικό τους απαράμιλλο στυλ, που τους έχει καταξιώσει στο χώρο και στις προτιμήσεις των φίλων της ποιοτικής μουσικής. Ο Θάνος Μικρούτσικος επίλεξε την Αρχαία Ολυμπία και γενικότερα την Ηλεία γιατί σηματοδοτεί το τόπο που γέννησε τον ολυμπισμό και όλες τις ιδέες που αναδεικνύουν την πολιτισμική ταυτότητα της χώρας.

Η μουσική του απαλλαγμένη από στολίδια και ήχους που μπορεί να την συσκοτίζουν, αναζητά ρυθμούς και στίχους που εκφράζουν την πορεία όλου του ελληνισμού στην παγκόσμια ιστορία. Εκφράζει απόλυτα τον στίχο του Σεφέρη που είχε διατυπώσει προσφυώς: «Φορτώσαμε το τραγούδι μας με στολίδια, το βαρύναμε. Καιρός να ξαναβρούμε την ουσία του.»

Η βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος, είναι οι τρεις εκτελεστές να μπορούν να τα δώσουν όλα. Σ’ αυτό τον μαραθώνιο των 3 και πλέον ωρών, πρέπει να βγάλουν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή, να «πεθάνουν» και να «ξαναγεννηθούν». Απαιτείται μεγάλη δεξιοτεχνία, αντοχή και αμεσότητα.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 ευδιάκριτα μέρη.

Στο πρώτο, τραγούδια με εμφανές πολιτικό πρόσημο, τραγούδια όχι μόνο για το θυμικό, αλλά κυρίως για να οξύνουν την κρίση των ανθρώπων. Η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο. Τον κόσμο τον αλλάζουν οι άνθρωποι. Άνθρωποι όμως με κρίση και συνείδηση. Και η βαρβαρότητα αυτής της εποχής επιβάλλει αυτή την διαδικασία.

Τραγούδια που γράφτηκαν σε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, αλλά παραμένουν διαχρονικά, όχι όμως μόνο μέσα από τα κείμενα, αλλά κυρίως μέσα από την μουσική φόρμα. Ο Μπρεχτ είναι παρών, ο Αναγνωστάκης είναι παρών, ο Χικμέτ είναι παρών, ο Αλκαίος, ο Ελευθερίου και  ο Τριπολίτης είναι παρόντες.

Στο δεύτερο μέρος, ακούγονται τραγούδια που ο κόσμος έχει αγαπήσει και αυτή η αγάπη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Και αυτά βεβαίως είναι τραγούδια συγκυρίας. Πώς αλλιώς να ονομάσεις την «Ρόζα» ή την «Πιρόγα» ή την «Θάλασσα στη σκάλα»; Και βεβαίως Καββαδίας που παροτρύνει τους νέους να κατακτήσουν το αδύνατο, χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία.

Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Κορρές
Παραγωγή: Cricos Productions

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο OLYMPIC VILLAGE Αρχαία Ολυμπία στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΕΡΜΗΣ».

Η διοργάνωση της μουσικής παράστασης γίνεται από το Pinocchio dse
Fb group / pinocchiodse  τηλ. Επικοινωνίας:
Δημήτρης Μάρκος 6944231633
Βασίλης Καψής  6979753651

Τα σημεία προπώλησης είναι:

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ- ΡΟΔΟΝ CAFE (τηλ. 26240- 29180)

ΠΥΡΓΟΣ- ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ (τηλ. 26210-26615)

ΑΜΑΛΙΑΔΑ- ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26220-21221)

ΖΑΧΑΡΩ- STRIGAS TRAVEL (και μεταφορά τηλ. 26250- 33517)

ΚΡΕΣΤΕΝΑ- ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (τηλ. 26250- 24665)

ΛΕΧΑΙΝΑ- ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-22888 & 6973 491445)

ΒΑΡΔΑ- ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-73727 & 6973 491 445)

Πηγή: Εφημερίδα «Πρωινή»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top