27 Ιαν 2016
0 σχόλια

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας

στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας μήκους 390 μέτρων και προϋπολογισμού 22,85 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας – Αρκαδίας και κατασκεύασε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.


Αποτελεί ένα σύγχρονο θαύμα της μηχανικής και είναι μία από τις μεγαλύτερες τοξωτές γέφυρες του κόσμου, ενώ είναι η δεύτερη στην Ελλάδα, ως προς το άνοιγμα, ύστερα από την γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υποδομών, με το έργο αυτό ολοκληρώνεται  ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας.

Η παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας είναι αποτέλεσμα των "εντατικών και επίπονων προσπαθειών, αλλά και της  μέριμνας  της κυβέρνησης και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη που βρήκε το έργο σταματημένο" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα τελετή εγκαινίων της γέφυρας παρουσία του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τα μπλόκα των αγροτών ματαίωσαν τα αρχικά σχέδια.

Ιστορικό

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υποδομών, το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 1990 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε τελικά σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000.

Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαβάστε ολόκληρο το ιστορικό στο: capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top