26 Φεβ 2016
0 σχόλια

Τιμητική εκδήλωση στην Ολυμπία για την Αγγελική Παππά

Αγγελική Παππά
Φιναλίστ για το βραβείο του ιδρύματος Varkey Foundation  - Υποψήφια για το Νόμπελ Εκπαιδευτικών


Η Αγγελική Παππά θα βρίσκεται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016  στις 11 το πρωί  στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας σε μια τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν της το Δ.Σ της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων - Greekteachers και ο Πρόεδρός της κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Προσκεκλημένοι όλοι οι γονείς και τα παιδιά της Ολυμπίας αλλά και γενικότερα ολόκληρης της Ηλείας που επιθυμούν να τη γνωρίσουν από κοντά.

Η κα. Αγγελική Παππά είναι  μία από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα για το φετινό βραβείο Global Teacher Prize, το οποίο απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.

Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το Νομπέλ των Εκπαιδευτικών πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλον τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο – αυτό της διδασκαλίας.

Η κα. Παππά αποδέχτηκε την πρόσκληση του  Προέδρου  της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων -Greekteachers  κ. Αθανάσιου Κατσίμπελη να έρθει στην Αρχαία Ολυμπία  ώστε να της προσφερθεί το συμβολικό βραβείο της Νίκης που θέσπισε η Εταιρεία.
Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίμπελης μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς την κα. Παππά:

«Εκπροσωπείτε σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία την Ελλάδα σε ένα σπουδαίο παγκόσμιο διαγωνισμό  και εκπροσωπείς σε όλο τον κόσμο τον Έλληνα Δάσκαλο στον οποίο η Εταιρεία μας, η οποία έχει την έδρα της στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως σκοπό να παρέχει κάθε δυνατή  υποστήριξη, επιστημονική, ηθική ή υλική. Έχουμε ως σκοπό την ενίσχυση του επιστημονικού ρόλου του δασκάλου στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο κι εσύ συμβολίζεις αυτή μας την προσπάθεια.

Σας προτείνουμε λοιπόν να έρθετε στην Αρχαία Ολυμπία ώστε να σας προσφέρουμε το δικό μας συμβολικό βραβείο. Σας  καλούμε να είστε ο αγγελιοφόρος της Ηθικής νίκης της Παιδείας μας στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό.»

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top