19 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: 6ήμερη παράταση στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο δάσος Στροφυλιάς

6ήμερη παράταση στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο δάσος Στροφυλιάς
Άτυπη προθεσμία 6 ημερών, ως τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, δόθηκε στους κτηνοτρόφους που έχουν αυθαίρετες εγκαταστάσεις στο δάσος Στροφυλιάς,


στην παραλία Ραχών του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, χθες το πρωί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παρότι χθες θα έπρεπε, βάσει τελεσίδικων αποφάσεων, να συνεχιστεί η κατεδάφιση των εγκαταστάσεων, η επίμονη άρνηση των ιδιοκτητών και η απόφασή τους να την εμποδίσουν με κάθε τρόπο οδήγησε τα στελέχη της υπηρεσίας στην εξεύρεση λύσης με διάλογο, παρουσία των δικηγόρων των κτηνοτρόφων.

Ο εκσκαφέας έφτασε στο δάσος λίγο μετά τις 10 το πρωί, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όμως στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί οι κτηνοτρόφοι, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι εργασίες.

Από την πλευρά των στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίστηκε ότι δεν υπάρχει εχθρική διάθεση ούτε κάποιο προσωπικό πρόβλημα, παρά μόνο εφαρμογή του νόμου, για την οποία οι ιδιοκτήτες έχουν ενημερωθεί από τον περασμένο Μάιο.

Στο σημείο βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής κα υποδ/ντής της Δ.Α. Ηλείας, Γιώργος Κωστόπουλος, μαζί με τον διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων, Σωτ. Πιτσινή, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο να πέσουν οι τόνοι και να μην οξυνθούν τα πνεύματα.

Ύστερα από συζήτηση περίπου 45 λεπτών, δόθηκε το περιθώριο στους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων να απομακρύνουν τα υπάρχοντά τους ως το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, διότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εργολαβία εντός ένα μήνα, συνεπώς δεν υφίσταται περίπτωση άλλης καθυστέρησης.

Μετά τη λήξη της συζήτησης, άπαντες αποχώρησαν από το δάσος δίχως να προβούν σε δηλώσεις.

Ρεπορτάζ του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top