31 Δεκ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Περίσσευμα ανθρωπιάς στο Λαντζόι

 Περίσσευμα ανθρωπιάς στο Λαντζόι Ηλείας
ΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να επισκευασθεί το σπίτι της οικογένειας από το Λαντζόι, που καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά και την στήριξη δεκάδων επαγγελματιών και όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής,

ώστε η οικογένεια να επιστρέψει σε αυτό, εξήραν για ακόμα μια φορά η αντιδήμαρχος Πύργου, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Επαμεινώνδας Μπαρτζάκος καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου π. Παναγιώτης Κλουκίνας.

Ήδη αρκετά από τα υλικά που χρειάζονται για την επισκευή της κατοικίας έχουν συγκεντρωθεί με τον κόσμο να συνεχίζει να προσφέρει από το υστέρημά του.
Η αντιδήμαρχος, που βρέθηκε χθες το πρωί στην κοινότητα Λαντζοΐου, συνοδευόμενη από τον κοινωνικό λειτουργό, Ιωάννη Σαργέντη, ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής

που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πύργου και δήλωσαν έμπρακτα την στήριξή τους στο δράμα που βιώνει η οικογένεια εξαιτίας της καταστροφής της κατοικίας της, ενώ σημείωσε πως τόσο ο αντιδήμαρχος, Σωτήρης Γεωργόπουλος, όσο η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου και η τοπική κοινότητα, είναι δίπλα στην οικογένεια που προσπαθεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της...

«Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, χάρη στους ανθρώπους, τους επιχειρηματίες της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Ο πρόεδρος, Νώντας Μπαρτζάκος, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Γεωργόπουλος και εγώ τρέξαμε από την πρώτη στιγμή και κάναμε κάλεσμα για να βοηθήσουμε την οικογένεια που από μια καταστροφική πυρκαγιά έχασε το σπίτι της.

Πραγματικά ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και συγκινημένοι.

Θέλω να ευχαριστήσω την Κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος ΑΕ για την προσφορά σε τούβλα και κεραμίδια, τον κ. Τορέγα για την ξυλεία που προσφέρει, την εταιρία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ για το μπετόν που έδωσαν και περιμένουμε και από άλλους επιχειρηματίες της πόλης να προσφέρουν ξυλεία για τη σκεπή.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνανθρώπους μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και απλόχερα πρόσφεραν αυτά που ζητήσαμε για να φτιάξουμε το σπίτι της οικογένειας», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Αγγελακοπούλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Επαμεινώνδας Μπαρτζάκος, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι:

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, η οικογένεια πρέπει να μπει στο σπίτι της. Ευχαριστώ όσους βοηθάνε, την αντιδήμαρχο κα Αγγελακοπούλου και τον αντιδήμαρχο κ. Γεωργόπουλο.

Έχω ξαναπεί ότι τα παιδιά γλίτωσαν ο Θεός έβαλε το χέρι του, είναι η ώρα των ανθρώπων, να βοηθήσουμε να τελειώσουμε αυτό το θέμα να μπει η οικογένεια στο σπίτι της».

Στηρίζει και η Μητρόπολη Ηλείας

Μιλώντας για τις προσπάθειες ώστε το σπίτι της οικογένειας να φτιαχθεί και πάλι, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου, π. Παναγιώτης Κλουκίνας, επεσήμανε ότι:

«Από την πρώτη στιγμή το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού μας βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, όπου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε εθελοντικά και οικονομικά όπου μπορούμε. Έτσι ενημερώσαμε τον Μητροπολίτη μας, που μας έδωσε το «πράσινο» φως να προχωρήσουμε.

Τυπώσαμε λαχνούς και ημερολόγια και με τα έσοδα αυτά ήδη βοηθάμε στο σπίτι.

Ο κόσμος προσφέρει παρόλο που είναι δύσκολες οι ημέρες οικονομικά, όλοι προσφέρουν κάτι από το υστέρημά τους και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε.

Το μόνο που στοιχίζει είναι τα υλικά για το σπίτι και υπάρχουν εταιρίες που τα προσφέρουν, όπως οι αδελφοί Ρήγα που είναι από το Λαντζόι, οι αδελφοί Τορέγα και πολλά άλλα καταστήματα και τους ευχαριστούμε πολύ. Καθώς θέλουμε να εκφράσουμε ευχαριστίες και στον κ. Σωτήρη Γεωργόπουλο αντιδήμαρχο της περιοχής που από την πρώτη στιγμή ότι χρειαστήκαμε έχει ενδιαφερθεί να το προσφέρει».

Πηγή Γιακουμέλου - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top