27 Ιαν 2017
0 σχόλια

Δήμος Ζαχάρως: «Βγάζουν τον μισό δήμο δασικό!»

 «Βγάζουν τον μισό δήμο δασικό στο Δήμο Ζαχάρως
Σοβαρές διαφωνίες σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών εκφράζει ο δήμος Ζαχάρως, θεωρώντας ότι πλήττονται βάναυσα οι κάτοικοι της περιοχής.


Όπως δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο δήμαρχος Ζαχάρως, Νίκος Φάμελος, έγιναν δύο ενημερωτικές συναντήσεις σε Ζαχάρω και Φιγαλεία, στις οποίες οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά με τους δασικούς χάρτες, για αυτό και ο δήμος διεκδικεί την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει.

«Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό, ήδη ετοιμάζουμε τις προτάσεις μας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εμείς ζητάμε αρχικά να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των ενστάσεων, διότι σε δύο μήνες είναι αδύνατον να έχουν ολοκληρωθεί οι ενστάσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχουν αρκετοί ετεροδημότες που ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται με τους δασικούς χάρτες», τόνισε ο κ.Φάμελός, κάνοντας λόγο για «χαράτσι» που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν.

«Η μείωση του χαρατσιού για τις ενστάσεις είναι επιβεβλημένη, διότι για την παρούσα κατάσταση λόγω οικονομικής συγκυρίας είναι αδύνατον οι συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν και το επιπλέον χαράτσι», είπε ο κ.Φάμελος και πρόσθεσε ότι για τον δήμο Ζαχάρως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις «αναδασωτέες» εκτάσεις.

«Όπου πέταξε καπνός, ανακηρύχθηκε αναδασωτέα η περιοχή.

Υπάρχουν χωριά ολόκληρα που θεωρούνται αναδασωτέα.

Πρέπει να απαλειφθεί ο όρος.

Δεν είναι δυνατόν η μισή Φιγαλεία, το Λέπρεο, το Θολό, η Αρτέμιδα, η Μάκιστος, το Ξηροχώρι, κ.ά. να είναι αναδασωτέες εκτάσεις.

Έχει έρθει σε επαφή και με τον δασάρχη Ολυμπίας, κ.Γιακουμή.

Ελπίζω ότι κάτι θα καταφέρουμε.

Ήδη ενημερώνουμε τους κατοίκους και υπάρχει υπάλληλος που θα εξυπηρετεί τον κόσμο ώστε να εντοπίζει τα χωράφια του για να δει αν είναι δασική έκταση η όχι», σημείωσε ο κ.Φάμελος, επισημαίνοντας ότι κανένας δεν είναι αντίθετος στο να υπάρχουν δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο, αφού όμως ξεκαθαριστεί δίκαια τι είναι δασικό και τι όχι.

Χθες το βράδυ, το θέμα συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top