30 Οκτ 2018
0 σχόλια

Γιάννης Κουτσούκος: Αεροδρόμιο Ανδραβίδας τέλος !!!

Γιάννης Κουτσούκος: Αεροδρόμιο Ανδραβίδας τέλος !!!
Οριστικό τέλος σε ένα χρόνιο αίτημα του λαού και των Φορέων της Ηλείας θέτει η απάντηση του κ. Σπίρτζη στη σχετική Ερώτησή μου,


καθώς όπως επισημαίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (Ν. 4389/2016) απαγορεύει οποιαδήποτε αναβάθμιση, επέκταση ή δημιουργία νέου αεροδρομίου στα όρια των 100 χλμ. από τα αεροδρόμια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Αποδεικνύεται από το έγγραφο της απάντησης πως πέραν των όσων δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα να προχωρήσει αυτό το έργο πνοής για την Ηλεία, μετά τη θετική γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την εκπόνηση των σχετικών μελετών, δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα να λειτουργήσει ούτε ως συμπληρωματικό του Αράξου, ούτε ως εμπορικό για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, καθώς το απαγορεύει το άρθρο 4.10 της Σύμβασης Παραχώρησης, την οποία εισήγαγε προς κύρωση στη Βουλή ο κ. Σπίρτζης εκ μέρους της Κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου οι οποίοι  μέχρι τότε δήλωναν αντίθετοι στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τελικά, όχι μόνο παραχώρησαν τα περιφερειακά αεροδρόμια,   αλλά απεδέχθησαν συμβατικούς όρους απαγορευτικούς για οποιαδήποτε ενέργεια του Δημοσίου που μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιβαίνει τα συμφέροντα του παραχωρησιούχου.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top