30 Οκτ 2018
0 σχόλια

Η Ilis Farm στο Άγριφος Marketplace: Ο μαύρος χρυσός στο τραπέζι σας

Η Ilis Farm στο Άγριφος Marketplace: Ο μαύρος χρυσός στο τραπέζι σας
Η Ilis Farm αποτελεί μία οικογενειακή επιχείρηση που καλλιεργεί τυποποιεί και εμπορεύεται κορινθιακή σταφίδα που παράγει σε αγροτικές εκτάσεις στο χωριό Περιστέρι Αμαλιάδας.


Η ιδέα της επιχείρησης γεννήθηκε στο νεαρό γιο της οικογένειας, τον 27χρονο Γιάννη Αλεξόπουλο, ο οποίος πριν τέσσερα περίπου χρόνια αποφάσισε να αφήσει την Αθήνα και να αρχίσει να καλλιεργεί κορινθιακή σταφίδα στην οικογενειακή περιουσία.

Αν και έως τότε δεν είχε καμία σχέση με τη γη και την αγροτική παραγωγή, έχοντας σπουδάσει ηλεκτρολόγος αεροσκαφών, ο κ. Αλεξόπουλος όταν βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα Ελλάδα ή εξωτερικό πήρε την απόφαση να αρχίσει να καλλιεργεί τον ανεκμετάλλευτο οικογενειακό κλήρο στο χωριό του.

Αυτήν τη στιγμή, καλλιεργεί κορινθιακή σταφίδα, ενώ διαθέτει 70-80 στρέμματα ψυχανθών και 11 στρέμματα ελαιώνων.
Προϋποθέσεις Καλλιέργειας

Η κορινθιακή σταφίδα Ilis Farm καλλιεργείται σε υψόμετρο 299 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,8033848813 και γεωγραφικό μήκος 21,4730428536.

Στην κοινότητα Περιστερίου στην Αμαλιάδα η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι μια αμιγώς ελληνική ποικιλία αμπέλου, της οποίας η ιστορία φτάνει έως την αρχαιότητα.

Τα σταφύλια ποικιλίας κορινθιακής σταφίδας χαρακτηρίζονται από ρώγες μαύρου χρώματος, μικρού μεγέθους και αγίγαρτες (χωρίς κουκούτσι).
Super Food

Η κορινθιακή σταφίδα Ilis Farm ανήκει στην κατηγορία Super Food λόγω των εξαιρετικών διατροφικών ουσιών όπου διαθέτει.
Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινολικών συστατικών.

Οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση (προστατεύουν την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση, ελαττώνουν τη χοληστερόλη που εναποτίθεται στους ιστούς, μειώνουν την αθηρωματική πλάκα στα αγγεία και έτσι και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών).

Διαθέτει αντικαρκινική δράση – κυρίως σε ό,τι αφορά το παχύ έντερο και το στομάχι οδηγώντας τα καρκινικά κύτταρα στον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση).

Διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση καθώς και αγγειοδιασταλτική δράση μέσω της παραγωγής ενδοκυτταρικού οξειδίου του αζώτου.
Περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχεία και συγκεκριμένα μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο (ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης).

Με δεδομένο ότι η σταφίδα καταναλώνεται με τη φλούδα της, έχει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών – μάλιστα η κορινθιακή έχει υψηλότερο από τα υπόλοιπα είδη σταφίδας ενώ είναι και υψηλότερο από εκείνο των περισσότερων φρούτων (υπολείπεται μόνο μερικών φυλλωδών λαχανικών).

Οι διαιτητικές ίνες λειτουργούν ως υπόστρωμα για ωφέλιμα βακτήρια του παχέος εντέρου χαρίζοντας έτσι στη σταφίδα πρεβιοτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου αλλά εμποδίζουν και τη βιοσύνθεση χοληστερόλης.

Η ξήρανση στον ήλιο είναι η πιο διαδεδομένη.

Γίνεται σε ακάλυπτα χωμάτινα ξηραντήρια (αλώνια) επάνω σε σταφιδόχαρτο, σε ξηραντήρια από σκυρόδεμα και σε τζιβιέρες (σιδερένια ή ξύλινα πλαίσια με συρμάτινη επιφάνεια).

Επίσης, μπορεί να γίνει σε χαμωτά ξηραντήρια με κάλυψη. Η διάρκεια της ξήρανσης στα ακάλυπτα ξηραντήρια κυμαίνεται από 10 – 12 ημέρες.

Πηγή πληροφοριών: wepost.gr
Γνωρίστε την Ilis Farm στο eshop.agrifos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top