22 Νοε 2018
0 σχόλια

«BLACK FRIDAY»: Μάθε τώρα αν σου κάνουν έκπτωση (πίνακας τιμών)

«BLACK FRIDAY»: Μάθε τώρα αν σου κάνουν έκπτωση (πίνακας τιμών)
Η "Μαύρη Παρασκευή" έφτασε και πολλοί καταναλωτές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, σε ...καλές τιμές.


Λίγοι όμως είναι αυτοί που έχουν κάνει έρευνα αγοράς και έχουν καταγράψει τις τιμές πριν την αυριανή «BLACK FRIDAY» κατά την διάρκεια της οποίας οι περισσότερες αλυσίδες διαφημίζουν τις μεγάλες εκπτώσεις που θα πραγματοποιήσουν.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε έρευνα αγοράς σε περίπου 870 είδη, με αφορμή την εμπορική προωθητική δράση προκειμένου να αποφευχθούν παραπλανητικά φαινόμενα και για να βοηθηθούν οι καταναλωτές στον προγραμματισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα του "black friday global" προκύπτει ότι από τις 55 χώρες που αναλύθηκαν, ο αριθμός των διαδικτυακών συναλλαγών κατά τη διάρκεια του Black Friday αυξήθηκε σημαντικά σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα οι χρήστες έκαναν 2.600% περισσότερες αγορές απ’ ό, τι συνήθως, ενώ οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής περίπου 2571%.

Ωστόσο στο Πακιστάν παρατηρήθηκε, αύξηση 11525% στις διαδικτυακές αγορές, υψηλότερη από κάθε άλλη μέρα του έτους.

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε πολλές χώρες ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που αποφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη για τους πωλητές.

Εκτιμάται ότι το μερίδιο του Νοέμβρη στον ετήσιο κύκλο πωλήσεων κυμαίνεται περίπου στα 20% και σύμφωνα με τα εσωτερικά μας δεδομένα, σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, μία στις τρεις διαδικτυακές συναλλαγές πραγματοποιείται το Νοέμβριο.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, το τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διεξήγαγε έρευνα τιμών σε δείγμα προϊόντων τεχνολογίας.

Οι τιμές ελήφθησαν μέσω επιτόπιας έρευνας σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών της Αθήνας αλλά και μέσω αποστολής στοιχείων τιμών από τις ίδιες τις εταιρείες εμπορίας.

Οι εν λόγω τιμές είναι αυτές που ίσχυαν την Παρασκευή 16/11/2018 και αφορούν σε περίπου 870 είδη κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων smart, tablets και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για τις τιμές όλων των αγαθών κάντε κλικ ΕΔΩ

Δείτε τους πίνακες σε 870 είδη κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων smart, tablets και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο: fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top